Foto: VK Jadran

Jadran je u gradskom derbiju pobijedio Mornar Brodospas 7:6. Momčad sa Zvončaca je u vodstvo doveo Ivan Domagoj Zović sigurnom realizacijom prve situacije s igračem više u trećoj minuti susreta. Već u idućem napadu Zović je i povisio na 2:0. No, Mornar je golovima Živkovića i Burića izjednačio u predzadnjoj minuti prve četvrtine.

U tvrdoj drugoj četvrtini trener Jadrana Ivan Asić kombinirao je momčad, dugo su na klupi sjedili Šetka, Krapić, Power i Visković. Tek je u 13. minuti pao prvi gol u toj dionici, s igračem više zabio je Ivan Krapić i Jadran je poveo 3:2. Mornar se brzo rekuperao i Ćalić je izjednačio, a odmah je vodstvo Jadranu trećim golom vratio Zović.

Dogodio se potom raritet, u zadnjem napadu četvrtine Mornar je imao napad šest na tri, Jadranu su isključeni u istom napadu Šetka, Kunac i Visković, no mornarevci nisu uspjeli zabiti.

Treća četvrtina protekla je s puno bure u bazenu, ali bez golova. Na početku zadnje četvrtine s igračem više gol za 5:3 zabio je Power. Mornar nije imao rješenja za čvrstu obranu vaterpolista sa Zvončaca, no ni formalnim domaćinima realizacija u ovoj utakmici nije bila jača strana, stoga je utakmica dugo bila u egalu. U 28. je gol za 6:3 zabio Ante Visković. Bilo je malo vjerojatno da ću Mornar uspjeti izjednačiti, zabiti u četiri minute tri gola, koliko i u cijeloj utakmici do tada.

Ipak, prvo Vrdoljak, potom Burić i Mornar je smanjio na 6:5, a ostala je minuta i 57 sekundi do kraja. Ivan Domagoj Zović zabio je s igračem više za 7:5 32 sekunde do kraja, a deset sekunda kasnije Burić je prekrasnim pogotkom smanjio na 7:6 i zadržao neizvijesnost u gradskom derbiju. No, nije bilo vremena za novi preokret, Jadran je pobijedio.

– Čestitam svojim igračima na odličnoj utakmici i sada već velikom nizu od sedam uzastopnih pobjeda. Pokazali smo i u ovoj utakmici da smo na prvome putu. Sama utakmica je bila tvrda, dijelom i jer su suci pustili od početka previše duela koje su trebali sankcionirati isključenjima. No, mi smo pobijedili, pokazali da smo u formi i sada se okrećemo Ligi prvaka – kazao je trener Jadrana Ivan Asić.Jadran – Mornar Brodospas 7:6
(2:2, 2:1, 0:0, 3:3)
Split – Bazen u Poljudu.
Gledatelja: 400.
Suci: Savinović i Jović (oba Hrvatska).

JADRAN: Anić, Podrug, Kunac, Zović (4), Krapić (1), Z. Butić, Pejković, Power (1), Popović, Visković (1), Milardović, Šetka, Bego, Delić.

MORNAR BRODOSPAS: Podrug, Prkić, Burić (3), R. Akrap, Vrdoljak (1), Ćalić (1), Solje, Jakovčević, Pavlović, Elez, Živković (1), Dužević, D. Akrap, K. Butić.

Peterci: Jadran -, Mornar Brodospas -.
Igrač više: Jadran 4 od 8, Mornar Brodospas 1 od 11.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime