Odgođen nastavak suđenja Filipu Zavadlavu zbog – korone!

"Imam malu fibru i malo glavobolje. U petak navečer sam saznao za nalaz testa"


Za dva dana na splitskom Županijskom sudu trebalo je biti nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu (25) kojem se sudi za trostruko ubojstvo u Splitu iz siječnja ove godine kada je hicima iz kalašnjikova ubio Juricu Torlaka (38), Marina Ožića Paića (25) i Marina Bobana (25). No, iako je bilo plairano, suđenje se neće održati i to zato jer je Branko Šerić, Zavadlavov odvjetnik sutkinji Višnji Strinić, predsjednici peteročlanog sudskog vijeća, u ponedjeljak poslao obavijest da je pozitivan na COVID-19 te da ne može pronaći adekvatnu zamjenu.


– Točno je, pozitivan sam na koronu, imam malu fibru i malo glavobolje. U petak navečer sam saznao za nalaz testa. Da se ovo nije dogodilo, mislim da je vrlo vjerojatno da bi Filip iznio svoju obranu, no postupak vjerojatno ne bi završio jer ja nisam bio spreman za iznošenje završnih riječi, a to sam sutkinji i kazao. Naime, u potresu mi je stradao ured i tek sam ga uspio osposobiti prije dva dana. Ali, kako su ročišta odgođena, bit će vremena – kazao je Slobodnoj Dalmaciji odvjetnik Šerić dodajući da ga je, taman prije novinara, kontaktirao i sam Zavadlav iz zatvora u Gospiću.

Kazao mu je, prenio nam je Šerić, da je najvažnije da on bude dobro, a da je manje bitno kad će suđenje biti nastavljeno.

– Mogu vam još samo reći da nismo definitivno još gotovi s vještačenjem. To znači da sam se dobro pripremio – uz smješak je odgovorio Šerić, ne želeći ništa više otkriti.

Sutkinja Strinić zakazala je, obzirom na nove okolnosti, nastavak suđenja 18. prosinca i za očekivati je da će tada dokazni postupak biti i okončan.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
3
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime