Na današnjoj sjednici MOST-ov Ante Bradarić Šljujo predložio je dvije točke  kao dopunu dnevnog reda 21. sjednice.

Prva točka je bila ukidanje  mogućnosti povlaštenog parkiranja vozila vijećnicima Grada Splita na parkiralištima “Split Parkinga d.o.o.” uz naknadu od 160 kn/mjesečno za parkirališta na Rivi, Z.Frankopanskoj, Vukovarskoj te Svačićevoj ulici, te sva ulična parkirališta u 1., 2., 3., i 4. zoni ili 100 kn/mjesečno za jedan od navedenih parking.

– Gradski vijećnici u GV Splita, imaju mogućnost dobivanja posebne dozvole koja im omogućuje povlašteno parkiranje osobnih vozila na Rivi i u strogom centru grada.

Promet u mirovanju u Splitu iz godine u godinu bilježi kontinuirani rast potražnje za parkirnim mjestima. Mjesečna preplata za stanare u centru grada iznosi 175 kn, dok za pravne osobe 800 kn. Velik problem predstavlja što mjesta nema I liste čekanja su jako duge, a s druge strane vijećnici imaju povlašteno parkiranje.

Smatramo da je potrebno ukinuti tu odluku, te da nije u redu da vijećnici imaju povlastice naspram ostalih građana.

Druga točka dnevnog reda koju sam predložio bilo je ukidanje povlaštene naknada o rezervaciji parkirališnih mjesta u središnjem dijelu Grada Splita za rad hotela

Grad Split ima veliki nedostatak parkirnih mjesta u svim dijelovima Grada, a posebno u samome centru gdje su ponajviše pogođeni stanovnici stare gradske jezgre odnosno stanovnici kotara Grad.

Odluka Grada o osiguravanju mjesta hotelima dok u Gradu nedostaje mjesta za same stanovnike je loša odluka kao i nisko naplaćivanje same te povlaštene naknade.

Prema dosadašnjem Zaključku cijena povlaštene naknade iznosi:

-800,00 kuna po rezerviranom parkirališnom mjestu za I parkirališnu zonu

– 400,00 kuna po rezerviranom parkirališnom mjestu za II parkirališnu zonu

Potrebno je Zaključak Grada Splita KLASA.340-01/09—0106-18-2,URBROJ:2181/01-09-01/06-18-2 od 13. travnja 2018.g. ( Službeni glasnik Grada Splita broj: 15/18) poništi i da se novim Zaključkom onemogući povlaštena naknada o rezervaciji parkirališnih mjesta u središnjem dijelu Grada Splita za rad hotela dok se u Splitu ne stvori uvjeti koji će prvo njegovim stanarima stare gradske jezgre omogućiti parkiranje bez  većih problema.

Nažalost, većina u gradskom vijeću je odbila glasovati da ove točke uđu na dnevni red i da o njima raspravljamo i na samom kraju  donesemo prave zaključke – ističe Bradarić Šljujo.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime