“OBRIŠI SUZE” Pokrenuta humanitarna akcija za pomoć žrtvama obiteljskog nasilja!

Budi dio velike humanitarne akcije koja za cilj ima prikupljanje pomoći i sredstava namijenjenih žrtvama obiteljskog nasilja!


“U sjeni Covid pandemije krije se porast obiteljskog nasilja.
Svega petnaest dana nakon proglašenja lockdowna naši telefoni bilježe povećanje poziva od 75%.
Uglavnom nas kontaktiraju žene koje su preživjele nasilje u obitelji, a koje su istovremeno zbog posljedica pandemije ostale i bez osnovnih egzistencijalnih uvjeta.
To znači i bez posla i bez mjesta stanovanja.
Istu dinamiku događanja bilježi i UN Women, koji je eskalaciju nasilja u obitelji proglasio pandemijom u sjeni. Dakle, Split, odnosno Hrvatska tu definitivno „prati“ globalne trendove”, rekla je Mirjana Kučer, izvršna koordinatorica udruge Domine.


Potaknute značajnim porastom prijave nasilja nad ženama i nasilja u obitelji zabilježenog od pojave pandemije virusa Covid 19 pa do danas, a u cilju prikupljanja sredstava potrebnih za pokrivanje troškova smještaja, hrane, pravne i psihološke pomoći žrtvama nasilja, organiziramo humanitarnu virtualnu izložbu umjetničkih djela, koja su za ovu potrebu donirali brojni naši umjetnici.

Uplatom minimalnog iznosa od 200 kn, neka od djela prikazanih u galeriji mogu postati i Vaša, jer će IWC Split u znak zahvale donatorima, darom takve vrste, rado ovjekovječiti Vaš trenutak humanosti i senzibiliziranja za potrebe drugih.

Više informacija o humanitarnoj akciji potražite na web stranici dok će na sve eventualne dodatne upite o akciji rado odgovoriti predsjednica IWC Split Đanka Rošin (091 177 33 73).

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime