Novoosnovani Nogometni klub Mosor Žrnovnica prije dva tjedna poslao je Mjesnom odboru Žrnovnica zamolbu za pisanu podršku u svrhu dobivanja prava na korištenje sadržaja/dijela sadržaja ŠRC-a Pricviće.

Vijeće Mjesnog odbora Žrnovnica na svojoj sjednici održanoj 19. studenog dalo je jednoglasnu potporu novom nogometnom klubu.

U nastavku pročitajte sadržaj molbe koju je nogometni klub Mosor Žrnovnica uputio Mjesnom odboru:

“Nakon što smo Vas 17.09.2018., na sjednici Vijeća MO-a, upoznali s detaljima vezanim uz osnivanje novog nogometnog kluba u našem mjestu, obavili smo i sastanak s predstavnicima Grada Splita u prostorijama gradske uprave. Veliki poticaj, odnosno ohrabrenje za sastanak u Gradu nam je bila usmena podrška koju ste nam dali na sjednici Vijeća MO-a. Na sastanku s predstavnicima Grada su bili prisutni gđa. Gugić, gosp. Omazić, gosp. Krolo i gosp. Maretić. Njih smo jednako kao i Vas upoznali s razlozima zbog kojih smo osnovali novi Klub.

Svi u mjestu znamo koji su to razlozi te smo svjesni činjenica koje su vezne uz Pricviće i Mosor. NK Mosor Žrnovnica je Klub koji trenutno broji više od 200 članova od čega je 90% stanovnika Žrnovnice, a rast članstva je svakodnevan. Želja svih nas u Klubu je da Mosor i dalje egzistira i da bude Klub kakav je nekada bio, ne u smislu sportskih rezultata, ne u smislu vođenja kluba jer Žrnovnici nije potreban klub koji igra visoke rangove natjecanja (ako nije u mogućnosti), Žrnovnici nije potreban klub pojedinca, Žrnovnici treba Klub koje će biti klub svih nas, Žrnovnici treba Pricviće koje će biti mjesto okupljanja svih mještana i mjesto u koje su svi dobrodošli, odnosno mjesto koje će biti otvoreno svima! Nogomet u Žrnovnici ima svoju dugu i bogatu tradiciju, a naša želja je da se ta tradicija nastavi i da NK Mosor Žrnovnica bude klub koji će oko sebe okupljati mještane Žrnovnice i okolnih mjesta, a prvenstveno najmlađe uzraste.

Želimo da NK Mosor Žrnovnica djeluje na dobrobit zajednice iz koje je potekao i kojoj oduvijek pripada. Ovo jest novi Klub, ali mi želimo da to bude onaj „stari“ NK Mosor.

U ovom trenutku NK Mosor Žrnovnica je punopravni član NSŽSD-s i HNS-a te je od strane Ureda državne uprave registriran kao udruga. Prije nekoliko dana predan je i zahtjev za učlanjenje u Splitski savez športova te će se taj zahtjev razmotriti, nadamo se pozitivno, na idućoj sjednici SSŠ-a (predana je sva potrebna dokumentacija).

NK Mosor Žrnovnica se natječe u tri kategorije pri NSŽSD-u (HNS-u), a to su U-9, U-11 i Veterani. Sve svoje natjecateljske utakmice kao domaćini trenutno igramo na gostujućim terenima, a treninge također obavljamo na terenima koje moramo iznajmljivati. Planovi Kluba su da u sezoni 2019./2020. krenemo u natjecanje sa seniorima i svim uzrastima škole nogometa (pioniri, kadeti, juniori).

Da bi mogli izgraditi Klub kakav svi želimo, odnosno da bi se mogli natjecati u navedenim uzrastima ovim putem Vas molimo da nam date pisanu podršku kako bi od Grada mogli zatražiti pravo na korištenje sadržaja/dijela sadržaja ŠRC-a Pricviće. Sve svoje utakmice želimo odigravati u Žrnovnici jer smatramo da je nedopustivo da se klub tradicije kao što je naš klub ne natječe u seniorskom uzrastu pri HNS-u.

Također, smatramo da je neprihvatljivo da se sadržaji ŠRC-a Pricviće ne koriste za dobrobit svih mještana, a u prvom redu mislimo na onu najmlađu populaciju, koju ćemo uz Vašu pomoć na terenima ŠRC-a Pricviće educirati u sportskom i životnom smislu, kako bi sutra od njih stvorili ne samo dobre nego i vrhunske sportaše, ali u prvom redu vrijedne i poštene ljude! Nadamo se Vašoj podršci uz čiju će pomoć Pricviće opet postati mjesto za druženje svih uzrasta, mjesto za građenje zajedničke bolje budućnosti!” – stoji u zamolbi.

dopis_nk_mosor

Vijeće Mjesnog odbora donijelo je sljedeći zaključak:

“Vijeće MO Žrnovnica predlaže Gradu Splitu kao vlasniku sportskog središta Pricviće da svim udrugama sportskog karaktera s područja Žrnovnice ustupi po njihovu zahtjevu na korištenje sadržaje spomenutog sportskog središta” – stoji u zaključku koji je potpisao Branko Solje, predsjednik Mjesnog odbora Žrnovnica.

zakljucak-moKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime