Objavljeno u kojim županijama škole neće imati nastavu u četvrtak i petak, među njima i jedna dalmatinska

Sindikati su objavili u kojim županijama neće biti nastave u četvrtak i petak te sve o prosvjedu u srijedu "6. 11. za 6,11 posto"


Nakon prvog sastanka u Ministarstvu rada, gdje su za stolom sjedili troje ministara i sindikalisti, u podne je održana presica predstavnika sindikata. Branimir Mihalinec najavio je “prosvjed 6. 11. za 6,11 posto”.


Osim toga, najavio je da će u četvrtak štrajk biti u Istarskoj i Šibensko-kninskoj županiji. U petak će štrajkati Vukovarsko-srijemska i Karlovačka županija.

Što se tiče organizacije prosvjeda, Mihalinec je rekao da su prosvjedi uvijek dostojanstveni i na ponos svih. “Okupljanje je na Trgu Republike Hrvatske od 10 do 11 sati. U 11 sati povorka kreće Frankopanskom, preko Mesničke, Strossmayerovim šetalištem, Dvercem i Ćirilometodskom dalje prema Trgu sv. Marka, javlja Dnevnik.hr.

“Na prosvjedu će sudjelovati i Branimir Štrukelj, koji ne samo da je glavni tajnik Sindikata odgoja i obrazovanja Slovenije, nego je i potpredsjednik Europske konfederacije sindikata koji okuplja preko 11 milijuna članova iz 48 zemalja. On će jasno poslati poruku s prosvjeda”, kazao je Mihalinec.

Sanja Šprem kazala je da su sindikalisti dobili poziv za sastanak u Ministarstvu obrazovanja. Radi se o sastanku koji je konzultativnog, a ne pregovaračkog karaktera. Pregovori se nastavljaju u četvrtak ili petak. U utorak bi na sastanku trebalo biti ponovno više ministara.

Sindikalisti poručuju da pomaka nema te da je “očito potrebno napraviti dodatni pritisak kako bi se nešto napravilo”.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime