Objavljena edukacijska brošura za bivše vrhunske sportaše

U sklopu projekta "Active in Sport Again!" objavljena je Edukacijska brošura za bivše vrhunske sportaše


Cilj brošure je ukazati na važnost nastavka tjelesne aktivnosti i nakon okončanja sportske karijere, kao i ponuditi svima zainteresiranima širok spektar mogućnosti bavljenja sportom i rekreacijom.


– Ova brošura je edukativnog karaktera i namijenjena je bivšim vrhunskim sportašima, ali i svim drugim osobama iz sustava sporta. I u brošuri, kao i u cijelom projektu “Active in Sport Again!”, naglasak je na uključenosti bivših sportaša u sport i rekreativne aktivnosti, briga o njihovom mentalnom i fizičkom zdravlju te razvoj karijere nakon sportske karijere. Ovime izdavački dio našeg posla nije okončan jer na samom kraju projekta objavit ćemo i Priručnika za aktivno uključivanje bivših vrhunskih sportaša ponovno u sport – rekla je Klaudija Bubalo, predsjednica Društva sportaša veterana i rekreativaca, nositelja projekta “Active in Sport Again!”.

Brošuru možete pronaći OVDJE>>>

Cilj projekta

“Active in Sports Again!” naziv je projekta kojem je cilj poticanje socijalne uključenosti bivših vrhunskih sportaša organiziranjem neformalnih edukativnih radionica i rekreativnih sportskih aktivnosti kako bi se povećala involviranost u sustav sporta te kako bi se podržala njihova ponovna aktivnost u sportu i svakodnevnom životu.

Nositelj projekta je Društvo sportaša veterana i rekreativaca s partnerima – Športnom zvezom Ajdovščina i Bulgarian sports development association – a sudionici u projektu su Sportski savez Grada Zagreba, Zagrebački savez sportske rekreacije “Sport za sve”, Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” te RK Lokomotiva Zagreb.

Projekt je s 53.250 eura sufinanciran iz fonda Europske unije Erasmus +, a predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci.Očekivani rezultati projekta su:

– Odabir i uspostava najboljih praksi kao osnova za razvoj inovativnog neformalnog obrazovanja i osposobljavanja administrativnog sportskog osoblja i menadžera kako bi se postigli najbolji rezultati u sportskim projektima;– Ponovno uključivanja bivših vrhunskih sportaša u sportsko-rekreativne aktivnosti radi poboljšanja psihofizičkog statusa te života uopće nakon aktivne sportske karijere;

 Izrada priručnika “Active in Sport Again!”

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime