Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Obična smrznuta pizza može biti kao iz restorana: Samo joj trebate dodati ovaj sastojak

Običnu smrznutu pizzu možete pretvoriti u pravo gurmansko iskustvo
D.D. / Foto: Pixabay7. prosinca 2025. 21:42
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Smrznuta pizza već je dugo popularan izbor kada želimo brzu i jednostavnu večeru. Ponuda je raznolika, a priprema uglavnom jednostavna. No, prema mišljenju stručnjaka, uz nekoliko jednostavnih trikova možete običnu smrznutu pizzu pretvoriti u pravo kulinarsko iskustvo, piše Dnevno.hr.

James Nice, stručnjak za pizzu iz Craft Pizze, naglašava da je prvi korak ujedno i najvažniji: pizzu treba prije pečenja ostaviti 20 minuta na sobnoj temperaturi.

"Mnogi taj korak preskoče. Ako smrznutu pizzu stavite direktno u pećnicu, vanjski dio – korica i sir – počet će se peći prije nego što se sredina dovoljno zagrije“, objašnjava Nice. Kratko stajanje prije pečenja omogućuje da se pizza ravnomjerno ispeče, korica postane hrskava, a sredina mekana, slično kao kod svježeg tijesta.

Sljedeći trik odnosi se na sir. Nice savjetuje da se prije pečenja doda malo kvalitetnog sira: "Sir na smrznutoj pizzi često se razdvoji ili izgleda neprivlačno. Ako dodate svježi, kvalitetan sir, pizza će biti ukusnija, a i izgledat će bolje.“

Pri tome je važno ne pretjerati – previše sira može opteretiti pizzu i učiniti je gnjecavom. Za domaći rezultat preporučuje malo mozzarelle s niskim udjelom vlage, posute sitnom količinom parmezana za bogatiji okus.

"Poprskajte s malo vode“

Treći trik krije se u položaju pizze u pećnici. Nice savjetuje da pizzu stavite u donju trećinu pećnice: toplina se, naime, podiže prema gore, pa će donji dio pećnice osigurati intenzivnu toplinu koja će lijepo zapeći koricu.

Mali, ali učinkovit trik za dodatnu svježinu je lagano poprskati koricu s malo vode prije pečenja. To sprječava da se korica prebrzo izgori i pomaže da ostane što mekša i svježija.

Uzimajući u obzir ove jednostavne korake, običnu smrznutu pizzu možete pretvoriti u pravo gurmansko iskustvo, bez dodatnog truda ili duge pripreme.

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
1
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
FOTOGALERIJA Na dalmatinskom otoku pokrenuta prva cjelovita zaštita rimske villae rusticae
44
sek
FOTOGALERIJA Na dalmatinskom otoku pokrenuta prva cjelovita zaštita rimske villae rusticae
Tko je Splićanin koji je upravo postao europski prvak? Živi u SAD-u i kaže: 'Naježim se kada vidim uvjete koje imam'
26
min
Tko je Splićanin koji je upravo postao europski prvak? Živi u SAD-u i kaže: 'Naježim se kada vidim uvjete koje imam'
Vatrogasci Tučepi oprostili se od svog počasnog člana: "Hvala ti, Hans, na svemu i počivao u miru Božjem"
47
min
Vatrogasci Tučepi oprostili se od svog počasnog člana: "Hvala ti, Hans, na svemu i počivao u miru Božjem"
Ivana Marković se oglasila o tipu koji je gazio ruže za ubijene žene. Njezin status dobio skoro 3000 lajkova
57
min
Ivana Marković se oglasila o tipu koji je gazio ruže za ubijene žene. Njezin status dobio skoro 3000 lajkova
VIDEO Thompson sinoć u Varaždinu zapjevao Čavoglave, evo kako je počela pjesma
1
sat
VIDEO Thompson sinoć u Varaždinu zapjevao Čavoglave, evo kako je počela pjesma
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Jedna osoba umrla od trovanja, nekoliko ljudi završilo s oštećenjem jetre, među njima i djeca
    Jedna osoba umrla od trovanja, nekoliko ljudi završilo s oštećenjem jetre, među njima i djeca
    7. prosinca 2025. 12:52
  • Najviši splitski kvart iznikao je iz polja, iznenađenje je bilo arheološko otkriće crkve po čijem svecu je dobio ime
    Najviši splitski kvart iznikao je iz polja, iznenađenje je bilo arheološko otkriće crkve po čijem svecu je dobio ime
    8. prosinca 2025. 01:43
  • Četiri automobila sudarila se na križanju kod Stobreča, dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu
    Četiri automobila sudarila se na križanju kod Stobreča, dvije osobe prevezene u splitsku bolnicu
    7. prosinca 2025. 15:32
  • Održano prvo prvenstvo u lignjolovu gardijskih postrojbi: Pobjedu odnijeli veterani 4. gardijske brigade – Pauci
    Održano prvo prvenstvo u lignjolovu gardijskih postrojbi: Pobjedu odnijeli veterani 4. gardijske brigade – Pauci
    7. prosinca 2025. 14:19
  • Splićanka dirnula mnoge emotivnom porukom za napadnutog policajca: "Sigurna sam da osjeća svu ljubav koja ga okružuje"
    Splićanka dirnula mnoge emotivnom porukom za napadnutog policajca: "Sigurna sam da osjeća svu ljubav koja ga okružuje"
    7. prosinca 2025. 10:46
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.