Na mostu dr. Franje Tuđmana i dionici državne ceste DC1 Udbina-Gračac zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga te na brzoj cesti DC1 Solin-Klis zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I i II. skupina).

– Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. U priobalju puše jak vjetar, mjestimice sa olujnim udarima. Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na dionici Kikovica-tunel Tuhobić, zbog vjetra se vozi usporeno. Magla smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvorova Lučko i Karlovac. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila te ne kreću na put bez zimske opreme.- poručuju iz HAK-a.

Autocesta A6 Rijeka-Zagreb i Krčki most otvoreni su za sve skupine vozila.

Za sve skupine vozila zatvorene su:

– autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak samo za osobna vozila, uz obaveznu zimsku opremu, je državnim cestama preko Gračaca, Zatona Obrovačkog i
– Karina-DC50 i DC27, dok ostala vozila mogu prometovati preko Kistanja i Knina);
– DC54 Maslenica-Zaton Obrovački;
– DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno i
– ŽC5144 Šušanj-Štirovača

Samo za osobna vozila otvoreni su (zbog vjetra):

Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8);
– DC27 Gračac-Zaton Obrovački.
– Paški most;

Zbog snijega i zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

DC27 Gračac-Zaton Obrovački;
– DC218 GP Užljebić-Dobroselo;
– ŽC5203 Otrić-Srb, ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac kao i sve županijske i lokalne ceste na području Donjeg Lapca.

Prema privremenoj prometnoj regulaciji vozi se na cestama:

– Jadranskoj magistrali (DC8) u mjestima Slano, Murvica Gornja, Marina, u mjestu Klek, na mostu Bistrina te između Dubrovnika i Cavtata kod skretanja za Dubac;

– DC27 na mostu Obrovac i u naseljima Budak i Stankovci

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su:

trajektne linije: Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska, Split-Vela Luka;
– katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Mali Lošinj, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split i Vis-Split.

PROMETNA PROGNOZA

Vozit će se po uglavnom mokrim te vlažnim i skliskim kolnicima, a na pojedinim cestama kroz Gorski kotar i Liku moguća su ograničenja za pojedine skupine vozila zbog zimskih uvjeta. U unutrašnjosti Dalmacije moguća je susnježica.

– Zbog niskih temperatura moguća je poledica na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, osobito na cestama kroz gorska područja. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme te da vožnju prilagode uvjetima na cestama. -poručuju iz HAK-a.

Zbog olujne bure i dalje se očekuju ograničenja i zabrane prometa za određene skupine vozila duž Jadranske magistrale (DC8) te na podvelebitskoj dionici autoceste A1.

Tijekom dana kratkotrajni zastoji bit će na cestama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju prometa te na gradskim prometnicama, posebice u jutarnjim i poslijepodevnim vršnim satima. Povremena čekanja u prometu osobnih vozila moguća su na pojedinim graničnim prijelazima sa Slovenijom te Bosnom i Hercegovinom.

Na graničnim prijelazima Bajakovo, Macelj, Bregana i Pasjak očekuje se pojačan promet teretnih vozila.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0