OBAVIJEST ZA VOZAČE Regulacija prometa na blagdan Tijelova

Većina radova na objektima i trasi autoceste su završeni, osim onih koji zbog vremenskih uvjeta ili kompleksnosti tehnologije izvođenja nisu završeni

Pred  blagdan Tijelova, u periodu od 14. do 18. lipnja 2017. godine, očekuje se pojačani promet na glavnim autocestovnim pravcima, upozorili su iz Hrvatskih autocesta, piše Radio Dalmacija.


Od srijede, 14.06., u popodnevnim satima očekuje se pojačani promet na autocestama A1 Zagreb-Split-Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb u smjeru mora, te na autocesti A3 Bregana-Zagreb-Lipovac u smjeru istoka. Osim srijede, pojačani promet očekuje se tijekom poslijepodneva u petak, 16. lipnja i tijekom subote, 17. lipnja.

U nedjelju, 18. lipnja očekuje se veći broj vozila u smjeru unutrašnjosti, a najgušći promet bit će na A1 Zagreb-Split-Dubrovnik, A6 Rijeka-Zagreb, A3 Bregana-Lipovac. Na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana zbog povećanog priljeva vozila moguća su kraća čekanja ili eventualni zastoji.

Većina radova na objektima i trasi autoceste su završeni, osim onih koji zbog vremenskih uvjeta ili kompleksnosti tehnologije izvođenja nisu završeni.

Stoga molimo vozače, a u cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika na autocestama, da poštuju prometnu signalizaciju, prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti te da svoju vožnju prilagode uvjetima na autocesti.

U slučaju pojačanog prometa ili izvanrednog događaja moguće su kolone i eventualni zastoji su na sljedećim dionicama autocesta A3 i A4:


Na Autocesti A3 Bregana – Zagreb – Lipovac:

Na dionici od čvora Križ do čvora Ivanić Grad u smjeru Zagreba, zbog oštećenja lateralnog kanala, promet se odvija pretjecajnim trakom uz mogućnost i u slučaju pojačanog prometa puštanjem prometa i po zaustavnom traku.Na Autocesti A4 Goričan – Zagreb:

Na dionici od čvora Kraljevečki Novaki do čvora Ivanja Reka u oba smjera, zbog sanacije nadvožnjaka preko željezničke pruge, vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Kako bi se informirali i na vrijeme isplanirali svoje putovanje ili u slučaju izvanredne situacije na autocesti odabrali alternativni pravac putovanja, molimo korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na slijedećim web stranicama: www.hac.hr. www.arz.hr, www.hac-onc.hr ili www.hak.hr , piše Radio Dalmacija.

U slučaju izvanrednih situacija u prometu korisnike ćemo o stanju na autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800-0111.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0