Tijekom jutra na cestama u unutrašnjosti moguća je mjestimična magla. Zbog promjenjive vremenske situacije mijenjat će se i uvjeti za vožnju. Vozit će se po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima.

Pojačan promet se očekuje tijekom dana na pojedinim graničnim prijelazima i na važnijim dionicama cesta. Zbog povremeno veće gustoće prometa vozit će se usporeno i u koloni, pa se vozače poziva na dodatni oprez i strpljenje.

Zbog pojačanog prometa i aktualnih kontrola prilikom prelaska državne granice na većini su graničnih prijelaza moguća čekanja u putničkom prometu.

U pomorskom prometu nema većih poteškoća

U nedjelju, 23.08.2020. godine, putovanje iz Orebića u 13:30 sati te povratno putovanje iz Dominča (Korčula) u 16:15 sati, rezervirano je za sudionike utrke One life Rally Dubrovnik – Malta. Ostala putovanja su nepromijenjena i plovi se prema redu plovidbe.

Brzobrodska komercijalna linija Dubrovnik–Korčula–Hvar–Bol–Split, čiji je početak najavljen za 24. srpnja, ukida se za 2020. godinu.

Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe koji možete pronaći na njihovoj web stranici.

Zbog aktualne situacije s epidemijom koronavirusa, Jadrolinija odgađa početak plovidbe na komercijalnoj brzobrodskoj liniji Dubrovnik–Korčula–Hvar–Bol-Split do 24. srpnja 2020.
Ukinuta je izvanredna međunarodna teretna linija Zadar-Ancona, a početak plovidbe na međunarodnoj liniji Zadar–Ancona odgađa se do daljnjega.

Savjeti za vozače

Kao izbor za putovanje umjesto autocesta koje su uvijek najbolji i najsigurniji izbor za putovanje, mogu se koristiti stari provjereni pravci kroz Liku i Gorski kotar. Najveće i najznačajnije su Lička magistrala (DC1) koja se proteže od graničnog prijelaza Macelj sa Slovenijom kroz Zagreb, Karlovac, Slunj, Plitvička Jezera, Korenicu, Gračac, Knin, Sinj pa sve do Splita i stara cesta koja prolazi kroz Gorski kotar (DC3) i proteže se kroz mjesta Karlovac, Severin na Kupi, Vrbovsko, Skrad, Delnice, Gornje Jelenje sve do Rijeke, no tu su još i mnoge druge.

HAK je uputio nekoliko savjeta kako pripremiti limenog ljubimca za vožnju tijekom ljeta.

Potrebno je provjeriti sljedeće:
• razinu ulja u motoru, osobito za vozila koja nemaju nadzor razine ulja putem putnog računala
• razinu rashladne tekućine. Ukoliko je razina niska rashladna tekućina može se dopuniti destiliranom vodom ili vodom iz slavine (ne više od 3 dcl)
• razinu tekućine za stakla
• tlak u gumama prema tablici koja određuje nivo tlaka u gumama prema osovinskom opterećenju za određenu dimenziju kotača
• pogledati imate li rezervni kotač, rezervne žaruljice i osigurače
• pogledati imate li sigurnosnu opremu (reflektirajući prsluk za svakog putnika, trokut i prva pomoć).

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime