Disney je dobio prvi glavni lik koji je biseksualne orijentacije, i to zahvaljujući seriji The Owl House koja se prikazuje na Disney Channelu, piše Daily Mail, prenosi Index.

Autorica serije Dana Terrace na Twitteru je otkrila kako je glavni lik serije dominikansko-američka djevojčica Luz Noceda definitivno biseksualna.

Serija prikazuje 14-godišnjakinju koja želi postati vještica

The Owl House je prvi put prikazana u siječnju. Serija se bavi 14-godišnjom djevojčicom koja pronalazi vrata za čarobni svijet te pokušava ispuniti svoj san da postane vješticom dok boravi tamo.

U ranijim epizodama Luz su privlačili muškarci, no u nedavno prikazanoj epizodi Enchanting Grom Fright Luz je počela istraživati svoj odnos s drugom učenicom u školi Amity Blight. U toj epizodi Amity kaže da ima osjećaje prema Luz te je želi pitati da ide s njom na Grom, događaj nalik na maturalnu večer. Dok su tamo, dvije djevojke plešu zajedno.

Terrace na Twitteru potvrdila da je njen glavni lik biseksualne orijentacije

U svojim objavama na Twitteru Terrace je potvrdila da je Luz biseksualna te je rekla kako se izborila za to da “queer djeca” budu predstavljena u njenoj seriji. Terrace, koja ima 29 godina, rekla je da je napravila epizodu s maturalnom večeri kako bi nadoknadila vlastita iskustva.

“Bila sam vrlo otvorena u namjeri da u seriji imam queer djecu. Jako loše lažem, tako da bi mi bilo teško to samo progurati u seriju”, rekla je. Dodala je i kako su se neki unutar Disneyja prvo protivili ovoj ideji, no da su je na kraju prihvatili.

“Ja sam biseksualna. I želim raditi biseksualni lik, kvragu. Srećom, moja upornost se isplatila i vodstvo Disneyja me sad jako podupire”, napisala je te zahvalila svojoj ekipi, a posebno Dougu Bensimonu, aktualnom direktoru serija na Disney Television Animationu.

Inače, LGBTQ likovi su se već ranije pojavljivali u Disneyjevim serijama, no samo kao sporedni ili epizodni likovi.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime