NOVO PODRHTAVANJE Snažan potres s epicentrom u Jadranskom moru, osjetio se u južnoj Dalmaciji

Potres se dogodio u 11 sati i 52 minute


Niz jakih potresa na području Albanije nastavio se i danas. Prema prvim informacijama EMSC-a snažan potres s epicentrom 18 kilometara sjeverozapadno od Drača dogodio se u 11 sati i 52 minute.


Potres je bio magnitude 4,9 po Richertu, u Jadranskom moru.

Ovaj potres osjetio se i u Crnoj Gori, ali i na dubrovačkom području.

Spasilačke ekipe koje pretražuju ruševine nakon razornog potresa koji je pogodio Albaniju pronašle su tijela deset novih žrtava u noći na četvrtak čime je broj poginulih dosegnuo 40, objavilo je albansko ministarstvo obrane.

Potres magnitude 6,4, najsnažniji u zadnjih nekoliko desetljeća u Albaniji pogodio je tu zemlju u zoru u utorak.Hrvatski Crveni križ (HCK) pokrenuo je u četvrtak akciju prikupljanja pomoći za stradalo stanovništvo u Albaniji nakon razornog potresa u kojemu je poginulo najmanje 30 ljudi, ozlijeđeno više od 650, a mnogi su ostali bez krova nad glavom.

Prikupljena novčana sredstva bit će uplaćena na račun Albanskog Crvenog križa koji brine za evakuirano stanovništvo. Crveni križ građanima osigurava hranu, vodu, higijenske potrepštine, deke, šatore, psihosocijalnu podršku, pomažu u pružanju prve pomoći, ali i u potrazi i spašavanju osoba zarobljenih pod ruševinama.

HCK je poručio da pripadnici albanske nacionalne manjine u Hrvatskoj, koji ne uspijevaju stupiti u kontakt s članovima obitelji, mogu kontaktirati Službu traženja Albanskog Crvenog križa na broj +35542222037 ili Službu traženja HCK-a na broj 01 4655 369. U priopćenju se dodaje da Hrvatska u Albaniju šalje materijalnu pomoć u sklopu koje će HCK poslati 500 kompleta posteljine te 2000 konzervi hrane.

Pozivom na broj 060 9011 unesrećenima se donira 6,25 kuna. Građani mogu pomoći i uplatom donacije na žiro račun Zagrebačke banke. IBAN HR84 23600001502671545 / Poziv na broj 700, a za uplate iz inozemstva putem SWIFT koda ZABAHR2X. Također može se donirati preko mobilnog bankarstva te preko stranice www.hck.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime