NOVO “NORMALNO” Planinari došli u jedno od najljepših skloništa u zemlji, šokiralo ih što su zatekli

"Sramota, ovo nisu napravili planinari nego idioti koji ne znaju cijeniti ono što im netko od srca da na korištenje"


Planinarsko sklonište Pume jedno je od novijih u Hrvatskoj i definitivno spada u jedno od najljepših u zemlji. Ovo moderno planinarsko zdanje na 1630 metara nadmorske visine na Dinari nalazi se ispod vrha Velika Duvjakuša. Planinarskom stazom iz Ježevića normalnim hodom trebat će vam 3 i pol sata, no skloništu se može pristupiti i boljim terencem.


U doba korona, kada su okupljanja u ugostiteljskim objektima zabranjena, pojedinci daju sebi za pravo posjećivati ovakve objekta, a da pri tome naprave nered. Svaki pravi planinar za sobom će pokupiti i posljednji papirić, a jedno od zlatnih pravila je da se s planine vrati sve što se na nju donese.

Do Puma je nedavno stigla ekipa planinara koja je ostala zatečena što su u skloništu zatekli. Ne, ne radi se o djelu migranata nego domaćih “faca”.

Objavu Planinarske udruge Dinaridi, koja je upozorila na ovaj problem, u nastavku pročitajte u cijelosti:

“Pozdrav s planinarskog skloništa Puma!
Evo malo slika u kakvom smo stanju danas zatekli sklonište! Nedavno smo ga ostavili kao apoteku, uostalom, kao i uvijek, a uvijek nas isto i dočeka! Sad više nema dileme hoćemo li naše kućice zaključavati, valjda je to jasno!

Kakav čovjek trebaš biti za napraviti ovaj prasaluk? Zadnji su bili oni za koje smo strepili, a ovo nam je lijepa zahvala, ma tko god bio, neka ga je sramota!Stalno se i u medijima piše o ovakvim stvarima i nije nam jasno koji idiot trebaš bit da napraviš ovakvo nešto. Nužda koja se vršila praktički u verandi, a to nećemo pokazivati, ali sve skupa ovo je prestrašno!

Zato moramo reći dosta! Ali kako? Imamo načina i mogućnosti za to?!” – pitaju se u Dinaridima.

“Pa valjda vam je sada jasno da se u skloništima ponekad okupe pošteni planinari, ali u zadnje vrime skloništa su postala okupljališta covid prebjega, drogaša i sličnih partijanera koji tu pokazuju svoj “lik i djelo”. Po cijenu da se nemam di sklonit nakon planinarenja, “zatvaraj””,

“Sramota, ovo nisu napravili planinari nego idioti koji ne znaju cijeniti ono što im netko od srca da na korištenje. Kućicu treba staviti pod ključ i pod video nadzor. Ovo je mjesto pijeteta na naše poginule branitelje koji su živote ostavili na Dinari. Bila sam nekoliko puta u toj kućici i ona meni puno znači. Vandalima nije ovdje mjesto”…

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
19
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime