Batarija je nogometno igralište u Trogiru, na kojem igra HNK Trogir. To igralište je jedinstveno u svijetu po tome što se nalazi između 2 zaštićena spomenika kulture – kule Kamerlengo i kule sv. Marka.

Iako u prekrasnom ambijentu, igrači su koristili trošni travnjak, a noću nije postojala rasvjeta. No projektom rekonstrukcije igralište je zasjalo u sasvim novom sjaju.

Trogirski gradonačelnik Ante Bilić kazao nam je da se radilo o investiciji u visini 2 i pol milijuna kuna.

– Milijun i 800 tisuća kuna uložio je Grad Trogir, 500 tisuća Hrvatski nogometni savez, a 200 tisuća kuna Općina Okrug. Osim postavljanja novog travnjaka postavljena je potpuno nova drenaža, obnovljene su tribine, a prvi put u povijesti postavljena je rasvjeta. Klub tako bogate povijesti zaslužio je ovo – govori nam Bilić.

“Uvjeti za organiziranje turnira”

– Novi travnjak je od velikog značaja jer ne samo da smo dobili kvalitetan teren za 160 djece koji sada treniraju, nego će privući još djece da se aktiviraju i bave sportom. Osim toga, Trogir sada ima uvjete organizirati razne turnire, privući klubove da ovdje odrade pripreme, a možda organiziramo i neku revijalnu utakmicu s legendama.

Ako je Maradona mogao igrati u Novigradu, zašto ne bi i kod nas neka ikona odigrala utakmicu u humanitarne svrhe – kazao je trogirski dogradonačelnik Viktor Novak.

Osnovan godinu nakon Hajduka

Hrvatski nogometni klub Trogir osnovan je 1912. godine pod imenom Trogir. Prvi predsjednik je bio Lujo Madirazza. Poslije 1. svjetskog rata obnovljen je pod imenom Slaven, koje nosi sve do 1990. godine kad ponovno uzima ime Trogir. 2009. godine klub upada u financijske poteškoće te odustaje od natjecanja u 3. HNL-jug .U studenom 2009.je osnovan novi klub NK Trogir 1912 koji trenutno igra županijsku ligu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime