Mjesečno istraživanje političkih preferencija CRO Demoskop za RTL je ekskluzivno provela agencija Promocija plus. Novi CRO Demoskop: HDZ i dalje bježi SDP-u, a evo što je svađa učinila popularnosti Milanovića i Plenkovića.

Ekskluzivno istraživanje CRO Demoskop za listopad provedeno je od 1. do 5. listopada za RTL. Tri mjeseca od parlamentarnih izbora HDZ i dalje uvjerljivo drži vrh ljestvice.

Iako uz blaži pad rejtinga, najviše ispitanika, 30,4 posto, bira HDZ. Drugi je SDP koji je odabrao novog predsjednika, ali mu je bivši pomrsio planove i doveo do pat pozicije.

Najpozitivniji političari: Nitko je dobio 18,4 posto

Na ljestvici najpozitivnijih političara vrh i dalje drži premijer Andrej Plenković. Stav je to petine ispitanika (20,2%), iako u odnosu na rujan bilježi pad od četiri postotna boda.

Također pad, ali manji, vidljiv je i kod predsjednika Republike Zorana Milanovića (14,6%). Treći je izbor ministar financija Zdravko Marić, no on je daleko od vodećeg posvađanog dvojca (3,3%).

Novi predsjednik SDP-a Peđa Grbin udvostručio je rejting od rujna, ali da je najpozitivniji, misli samo tri posto ispitanika.

Još niži je pozitivni doživljaj Miroslava Škore (2,6%) i Tomislava Tomaševića (2,5%). Svi ostali bilježe još niži rejting, a Nitko je i dalje popularan (18,4%).

Najnegativniji političari

Dvojac Milanović – Plenković na vrhu je i ljestvice najnegativnijih političara, ali s obrnutim rasporedom. Tijesno, ali predsjednik je, kao i proteklih mjeseci, najnegativniji političar. Ovo je najveći postotak negativnog doživljaja (19,7%) od kada je postao predsjednik, u odnosu na rujan – gotovo pet negativnih postotnih bodova više.

No slično bilježi i premijer Plenković (19%). Odjeci afere JANAF i prateća komunikacija očito su negativno utjecale na obojicu najutjecajnijih političara u državi.

Na treće mjesto neprestižne ljestvice vratio se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić (8,5%). Slijede Gordan Jandroković (3,3%), Milorad Pupovac (2,4%) pa Josipa Rimac (2,2%) – bivša HDZ-ova političarka, sada USKOK-ova osumnjičenica nedavno puštena iz pritvora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime