Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je da u posljednja 24 sata imamo rekordnih 265 novooboljelih osoba. Jedna osoba je preminula.

Najviše slučajeva zabilježeno je u Dalmaciji. Samo Splitsko-dalmatinska županija bilježi 103 nova slučaja.

Aktivnih osoba je 1842. Među njima je 135 pacijenata na bolničkom liječenju, a od toga je na respiratoru 12 pacijenata. U protekla 24 sata obavljeno je 1647 testiranja.

“Današnji broj je bez nekih ekstremnih odstupanja u odnosu na prošle dane. Veći je broj posljedica činjenica da je Hrvatska bila otvorena, u njoj je bio turizam, dolazili su ljudi pa je određeno ponašanje u ljetno doba sigurno doprinijelo širenju. Upozorio bih poglavito naše mlade sugrađane koji su pozitivni ili imaju određene simptome ili su bili na nekim velikim okupljanjima, da prilikom dolaska doma u kontinentalnu Hrvatsku pripaze na svoje ponašanje, pogotovo prema svojim starijim ukućanima”, rekao je ministar Vili Beroš.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak također je apelirao na mlade koji se vraćaju s mora da pripaze kako se ponašaju.

“Važno je da mladi koji su bili po noćnim klubovima na moru izbjegavaju kontakt sa starijima kada se vrate. Klubovima smo uveli nekoliko mjera i imamo vijesti s terena koje govore da je to dobro, no ima i toga da se mladi nakon klubova presele u kafiće i restorane, koji mogu raditi duže, što nije dobro”, kazao je Capak.

Najavio je i sastanak Nacionalnog stožera s lokalnim stožerima, a razgovarat će o mogućem uvođenju posebnih mjera na lokalnim razinama.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime