Novi predsjednik Vijeća HAKOM-a brat ministrice kulture, evo što je bivši predsjednik rekao za Dalmacija Danas

U svom uobičajenom priopćenu za medije sa zatvorene sjednice, Vlada je izostavila dio vezan uz imenovanja u HAKOM-u

Hrvatska Vlada na jučerašnjoj zatvorenoj sjednici donijela je prijedlog da Hrvatski sabor imenuje predsjednika i članove vijeća HAKOM-a. Za predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti imenovan je Tonko Obuljen, brat ministrice kulture, Nine Obuljen Koržinek.


Zanimljivo, u svom uobičajenom priopćenu za medije ovaj je dio izostavljen, ali je ta informacija objavljena koje naknadno postavljena na službenu mrežnu stranicu Vlade RH.

“Zbog isteka mandata, Vlada je utvrdila odluku o razrješenju dosadašnjega predsjednika Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, dr. sc. Dražena Lučića, zamjenika predsjednika Domagoja Jurjevića i članova Zdravka Jukića, dr. sc. Nikole Popovića i dr. sc. Marijana Bolarića.

Temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu, Vlada je utvrdila odluku kojom se Tonka Obuljena imenuje novim predsjednikom Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Darka Josipovića novim zamjenikom predsjednika Vijeća agencije, a novim članovima Vijeća mr. sc. Mislava Hebela, Antu Milasa i dr. sc. Nikolu Popovića“, stoji u objavi na stranicama vlade.

Vlada je spomenutu Odluku uputila Hrvatskom saboru na daljnji postupak. I dalje nije poznato zašto Vlada novinarima odmah nije poslala potpuno priopćenje.

Priopćenje za medije sa zatvorene sjednice Vlade možete pogledati ovdje:


priopcenje-vlada

Sada već bivši predsjednik Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti, Dražen Lučić, za Dalmacija Danas je komentirao jučerašnju odluku Vlade:

“U proteklih nešto više od 9 godina nisam komentirao odluke Vlade i Hrvatskog sabora, nego sam postupao u skladu s njima, ako su se odnosile na rad HAKOM-a. Tako i ovaj put ne bih htio komentirati ni ovu odluku Vlade” – kazao nam je dr. sc. Dražen Lučić.Obuljenov povratak u HAKOM

Inače, Tonko Obuljen je 2006. postavljen za ravnatelja stručne službe HAT-a, prednika HAKOM-a, da bi 2008. vijeće HAKOM-a jednoglasno izabralo Dražena Lučića za ravnatelja u četverogodišnjem mandatu.

2009. Obuljen je imenovan članom vijeća HAKOM-a od strane Sabora, a s te funkcije je razriješen nakon nepune četiri godine.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0