NOVI POTRES S EPICENTROM U ZAGORI Zadnjih nekoliko sati zabilježeno je čak 12 potresa oko Muća

"Popadalo mi je nešto predmeta s polica na pod, a iako je kratko trajao, svi smo izletjeli iz kuće"

Protekle noći u 3 sata i 8 minuta seizmografi Seizmološke službe zabilježili su jak potres s epicentrom kod Donjeg Muća 16 km zapadno od Sinja. Potres je imao magnitudu M=4.0 prema Richteru. Na temelju magnitude je izračunat intenzitet u epicentru od V stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice. Potres se osjetio u široj okolici Sinja – izvijestili su iz Seizmološke službe.


VEZANI SADRŽAJ:

Kako su nam kazali u Seizmološkoj službi, do 12 sati zabilježeno je 12 manjih potresa. Od spomenutih 12 većina se vrlo teško mogla osjetiti. U 3:23 dogodio se potres magnitude 2,4, a u 7:05 i 11:20 magnitude 2,3 po Richteru.

Epicentar potresa bio je iznad polja u Donjem Muću. Upravo su stanovnici Donjeg Muća najviše osjetili ovaj potres.

– S obzirom da se dogodio usred noći, nije bilo nimalo ugodno. Većinu ljudi nagli je potres probudio iz sna. Popadalo mi je nešto predmeta s polica na pod, a iako je kratko trajao, svi smo izletjeli iz kuće – govori nam Ivan iz Muća.

Kaže da je ovo već treći jači potres od 2013. s epicentrom iznad Donjeg Muća.


– Hvala Bogu, nisam čuo da je bilo štete po kućama ili da je netko ozlijeđen. Nedavno nas je pogodio veliki požar, par tjedana prije vjetar koji je radio štetu, sada potres. Još samo poplava “nedostaje” – govori naš sugovornik. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime