NOVI PORAST U DALMACIJI Samo u Splitu 135 novooboljelih, preminulo pet osoba

Prvi se put u Splitu na bolničkom liječenju nalazi preko 200 COVID pozitivnih osoba, a 13 osoba nalazi se na respiratoru


Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 984 obrađena testa danas je 299 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 135, Hvara 1, Imotskog 5, Kaštela 25, Makarske 6, Omiša 8, Sinja 28, Solina 14, Supetra 3, Trilja 7, Trogira 6, Vrgorca 1, Vrlike 3, Bola 1, Dicma 1, Dugog Rata 10, Dugopolja 2, Gradca 1, Hrvaca 4, Klisa 4, Lećevice 1, Muća 3, Okruga 3, Otoka 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 8, Prološca 3, Segeta 1, Selca 1, Sutivana 1, Šestanovca 2, Šolte 1, Tučepi 4 i Ciste Provo 2 osobe.


Od ukupnog broja novooboljelih osoba 137 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 3.069 osoba se nalazi u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 201 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se 13 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; tri ženske osobe starosti 70, 86 i 73 godine i dvije muške osobe starosti 77 i 80 godina. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju, izvijestio Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije.

Porast u Dubrovniku

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 139 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga 96 slučajeva utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 44 osobe iz Dubrovnika, 37 iz Metkovića, 17 iz Korčule, po devet iz Opuzena i Ploča, šest iz Župe dubrovačke, pet iz Konavala, tri iz Lumbarde, po dvije iz Orebića, Slivnog i Stona, po jednoj iz Kule Norinske i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno su zaražene 63 osobe muškog spola i 76 osoba ženskog spola, a za 57 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Dubrovačkog primorja (rođ. 1934.).

Stožer Civilne zaštite DNŽ izvještava javnost kako je načelnik Stožera Joško Cebalo, sukladno uputama epidemiologa, trenutno u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe. Osjeća se dobro i nema simptoma zaraze.

Izliječeno je 55 osoba: 14 iz Dubrovnika, sedam iz Metkovića, po šest iz Ploča i Vele Luke, po četiri iz Opuzena i Korčule, po tri iz Blata i Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Smokvice, po jedna iz Dubrovačkog primorja i Stona te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 56 osoba pozitivnih na koronavirus. Osam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenata je na invanzivnoj ventilaciji, dva pacijenta su na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan pacijent je na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 423 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 27.385 uzoraka.

U samoizolaciji su 1.742 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 105 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

635 aktivna slučaja u Šibensko-kninskoj županiji

Stožer civilne zaštite Šibensko-kninske županije objavio je nove epidemiološke podatke.

U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 93 osobe su oboljele od COVID-19 infekcije; 45 osoba je s područja Šibenika, sedam osoba s područja Knina, po pet osoba s područja Vodica i Tribunja, tri osobe s područja Drniša, po dvije osobe s područja Tisnog i Rogoznice te po jedna osoba s područja Bilica i Biskupije.

Oboljelo je i 22 štićenika Centra za rehabilitaciju Roman obitelj.

Nažalost, preminula je muška osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u šibenskoj bolnici te ženska osoba starije životne dobi oboljela od COVID-19 infekcije, koja se liječila u kninskoj bolnici.

Trenutno su 635 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije.

U šibenskoj bolnici trenutno se liječi 37 osoba, od kojih su četiri osobe na respiratoru, a u kninskoj bolnici trenutno se liječe 22 osobe. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2.400 osoba.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 408 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
6
Grrr
2
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime