Novi hit popularne sarajevske „Mahaluše“: Ja, Bosanac

Nakon rasprodanih dvorana u Sarajevu i Zagrebu  gdje se tjednima ranije tražila karta više, ova izvrsna komedija igra u splitskoj dvorani Lora u subotu 30. studenog


Sjećate li se velikog kazališnog hita „Ja, Mahaluša“ koji je prije nekoliko godina punio dvoranu Lora ali i cijele regije?  “Ja, Bosanac” nova je komedija iz provjerenog pera popularne spisateljice Indire Kučuk-Sorguč koja je poznata široj javnosti po hit komedijama “Ja, Mahaluša”, “Ja, Mahalac” i “Tako ti je mala moja kad ljubi Mahalac”.


Nakon rasprodanih dvorana u Sarajevu i Zagrebu  gdje se tjednima ranije tražila karta više, ova izvrsna komedija igra u splitskoj dvorani LORA u subotu 30.11. s početkom u 20.00 sati.

Indira Kučuk Sorguč, autorica  komedije, popularnost je stekla kolumnama o muško-ženskim odnosima „Ja Mahaluša“ koji su godinama izlazili u časopisu Azra, a paralelno s njima i bestselerima „Mahaluša“ te najnovijim bestselerom „Bekan u klimaksu“.

Sarajevska Carry Bradshaw čije su se kolumne popularno zvale i Bosanski Sex i grad progovarale su o muško ženskim odnosima na bosanski način kroz priče iz sarajevske Mahale.

U Bosni je danas sve manje Bosanaca, onih endemskih primjeraka koji zbijaju šale na svoj račun i žive tako da nikom s njima nije tijesno.  Lik Bosanca je lik zbunjenog čovjeka, koji je sve samo nije srednjak. Hoda po tankoj žici između eksplozivnosti i malodušja. On sve što radi radi iz inata i prkosa. U inat svima a protiv sebe.

U ovoj komediji pratimo Bosanca koji ima mišljenje o svemu, a nigdje nije prispio. Sve zna a nema rezultata. Kivan je na Evropu, nogometnu reprezentaciju, žene, djecu, pse, strance, Arape, dijasporu, politiku, muzikante prevarante, trendove… na sve.  Jedino ludo voli svoju Bosnu i na pjesmu o Bosni on lomi čaše.U pogledu na žene on je izričit: samo tri žene su za volit, pazit i mazit ( majka, žena i kćerka – ona koja ga je rodila, ona koja mu je rodila i ona koju je rodio), a sve druge su za trošit.

Njime rukovodi majka Šerifa koja se u sve miješa kao margarin. U njega važi tri P: Pojest, popit i poklopit!

U glavnoj  ulozi Posljednjeg Bosanskog Bogumila je Aldin Tucić–  a njegova partnerica na sceni i za klavirom kao Evropljanka Ćevljanovićka i ovaj put je Negra Čičić, sarajevska glumica i glazbenica.  Dvoje glumaca iznimnog glasa u ovoj komediji i pjevaju sevdah zajedno sa publikom koja će zasigurno uživati i u pjesmi i bosanskom humoru.

Ulaznice su u prodaji na svim prodajnim mjestima Eventima:  Tisak media, Exclusive change mjenjačnice u City centru one i Mall of Split, Dancing bear music shop, Croatia records, Petrol i na blagajni dvorane Lora od 16 do 19  sati. Rezervacije na 095 527 1852  te putem facebook stranice:  @hit.komedija

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime