Uz tri pilota i švercera oružjem, policija je podnijela prijave protiv još dvojice civila. Zadarska policija je potvrdila podnošenje prijave protiv muškaraca starosti 46 i 52 godine, koji se povezuju sa švercerom kojega su vojnici prevozili, javlja Dnevnik.hr.

“Temeljem prikupljenih saznanja kroz provođenje ovog kriminalističkog istraživanja, ono se nastavilo te su naknadno prijavljena još dva hrvatska državljanina u dobi od 46 i 52 godine, također zbog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari”, kažu iz zadarske policije.

Švercer ranije ispitan i pušten na slobodu

Švercer je početkom studenog ispitan u Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, objavljeno je u priopćenju zadarskog ŽDO-a početkom studenog. 36-godišnjak je ispitan zbog sumnje da je 11. lipnja ove godine u Zagrebu kupio više tisuća komada streljiva vojnog streljiva. Od toga je dvije tisuće komada streljiva prodao jednoj osobi, a ostatak odnio u Zaton i spremio u garažu te nudio na prodaju.

U istoj je garaži do 6. studenog čuvao i tridesetak komada streljiva vojnog podrijetla, pet spremnika za 20 komada vatrenog oružja, jedan metalni spremnik zapremine 20 komada za dugo vatreno oružje, jedan plastični spremnik zapremnine 30 komada za oružje, jedan spremnik zapremine 30 komada za vatreno oružje, a za to je oružje je dozvoljen spremnik do 21 komad streljiva.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru tada je predložilo sucu istrage Županijskog suda u Zadru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, no sud je taj prijedlog odbio i osumnjičenog pustio na slobodu i odredio mu mjere opreza.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime