Policija i državno odvjetništvo intenzivno raspliću pucnjavu na Markovom trgu gdje je 22-godišnji Danijel Bezuk u ponedjeljak teško ranio 31-godišnjeg policajca. Prema najnovijim informacijama jedan hitac propucao je i službenu odoru drugog policajca, doznaje Telegram.

Ukupno su, kako je do sada utvrđeno, bili ugroženi životi trojice policajaca koji su se nalazili na osiguranju sjedišta Vlade RH.

VIŠE OD 20 HITACA NA VLADU

Drugom policajcu, kojeg je zahvatio Bezukov metak, propucan je džep na službenim hlačama. Treći policajac prošao je neokrznut.

Bezuk je ispalio više od 20 hitaca od kojih su četiri pogodila 31-godišnjeg djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Ravnateljstva policije. On se, nakon višesatne operacije, oporavlja u Kliničkoj bolnici Sestre milosrdnice.

GDJE JE SVE GAĐAO BEZUK?

Tragovi hitaca osim na zidovima, prozorima i inventaru zgrade Vlade, te jednom vozilu koje je prošlo Markovim trgom, pronađeni su sada i na odori drugog policajca.

Danas se doznalo i da je Bezuk napad počinio tijezan, odnosno da na Markov trg nije stigao pod utjecajem alkohola. Još se čeka rezultat vještačenja na prisutnost opojnih droga, te konačni zaključak obdukcije.

JE LI OVO BIO TERORISTIČKI ČIN?

I policija i državno odvjetništvo ne iznose više detalja jer izvidima žele utvrditi cijelu dinamiku ovog tragičnog događaja. Premijer Andrej Plenković danas je kazao kako Bezukov čin ima elemente terorističkog akta te kako “Bezuk na Markov trg sigurno nije došao slučajno”.

Istražuje se još uvijek i kako je mladić nabavio automatsko oružje kojim je pucao na policajce i sjedište Vlade, te pištolj kojim si je nakon toga oduzeo život u šumi na Jabukovcu.

Svi ovi detalji bit će posebno važni ukoliko se utvrdi da je Bezuk imao pomagača ili ga je netko potaknuo na napad na Markovom trgu.

 


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime