Nova ljevica podržava današnji prosvjed za reformu obrazovanja

Podržavamo i zahtjev GOOD inicijative za ponavljanjem natječaja za članove Ekspertne radne skupine - kažu u Novoj ljevici

Nova ljevica u cijelosti podržava zahtjeve GOOD inicijative, organizatora današnjeg prosvjeda zbog zaustavljanja procesa izrade kurikularne reforme  – zahtjev za   razrješenjem ministra znanosti i visokog obrazovanja Pave Barišića i predsjednice Posebnog stručnog povjerenstva Dijane Vican.


– Podržavamo i zahtjev GOOD inicijative za ponavljanjem natječaja za članove Ekspertne radne skupine.

Pozivamo sve naše članove, članice i simpatizere, kao i sve druge građanke i građane, da izađu na trgove i ulice i podrže zahtjev za reformu obrazovanja i njegovo prilagođavanje potrebama suvremenog, demokratskog i pravednog društva.

Nova ljevica pritom upozorava da se navršava točno godinu dana otkako je, 1. lipnja 2016. godine, više od 50 tisuća građanki i građana u Zagrebu i drugim gradovima javno iskazalo podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi. Prosvjednici su tada zahtijevali nastavak reforme obrazovanja, tim više što je ona bila pokrenuta i vođena na demokratski i participativan način. U radnim skupinama za izradu Kurikularne reforme sudjelovalo je više od 400 nastavnika, a još nekoliko puta toliko u javnim raspravama koje su do tada bile vođene. Građani su tada u velikom broju izrazili svoj stav da obrazovanje jest i mora biti temelj društvenog razvoja.

Nova ljevica ističe da su suvremeni odgoj i obrazovanje djece i mladih u funkciji demokratizacije društva, suzbijanja diskriminacije po bilo kojoj osnovi, ravnomjernog ekonomskog razvoja i smanjenja društvenih nejednakosti uz uvažavanje imperativa ekološke održivosti – ističu u Novoj ljevici.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0