NOVA BESANA NOĆ PRED VATROGASCIMA “Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion da građani i objekti budu zaštićeni”

Prema trenutno raspoloživim podacima, na terenu su od domicilnih snaga ukupno 123 vatrogasca s 54 vatrogasna vozila

U popodnevnim satima došlo je do ponovne aktivacije požara, uslijed jakog vjetra. Glavni vatrogasni zapovjednik izdao je zapovijed za angažiranje izvanredne dislokacije iz nekoliko županija.


NA POŽARITŠU INTERVENCIJSKE SNAGE IZ CIJELE DALMACIJE “Izvjesno je da će noćas na terenu ostati velik broj vatrogasaca”

Prema trenutno raspoloživim podacima, na terenu su od domicilnih snaga ukupno 123 vatrogasca s 54 vatrogasna vozila.

S područja drugih županija ukupno je angažirano 28 vatrogasaca s 10 vatrogasnih vozila i to Državna intervencijska postrojba Zadar, Državna intervencijska postrojba Dubrovnik, JVP Knin, JVP Vodice i JVP Šibenik. Ukupno je angažiran 151 vatrogasac sa 64 vatrogasna vozila.

Osim zemaljskih snaga angažirani su i protupožarni zrakoplovi: 3 Canadaira, 3 Air Tractora, 1 helikopter Mi8 s uređajem za gašenje.


U dolasku su vatrogasci iz Ličko-senjske županije s 19 vatrogasaca i 8 vatrogasnih vozila.

“Ono što je u ovome trenutku bitno je da nema oštećenih kuća i ozlijeđenih vatrogasaca. Pored svake kuće je po jedan vatrogasni kamion kako bismo bili sigurni da su građani i njihovi objekti zaštićeni, ukoliko se požar i približi. U ovome je trenutku dobro i to što nemamo drugdje većih požara pa su zemaljske i zračne snage maksimalno ovdje posvećene gašenju.Ponegdje ima još izdimljavanja, bliži se noć i uskoro ćemo postojeće snage zamijeniti svježim vatrogasnim snagama”, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković. Dodao je i kako su u pripravnosti i vatrogasci koji su smješteni u Divuljama, a koje će se aktivirati sutra ujutro.

Vatrogasci ostaju i noćas dežurati tijekom cijele noći i sanirati požarište.

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
6
Grrr
3
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime