Ivica Zorica imao je zanimljivu nogometnu karijeru, ponikao je u sinjskom Junaku gdje se upisao u povijest kao najbolji strijelac tog kluba svih vremena, osim u Junaku igrao je u Mladosti Imotska krajina (Proložac), Croatiji, Splitu, Solinu i Borcu iz Glavica. Prošao je Zorica sa svojim Junakom od međurepubličke lige bivše države do prvu B ligu hrvatskog nogometa.

– Za svoju visinu od 191 cm bio sam izrazito brz, no ono posebno što mi je Bog dao bio je taj osjećaj za pogodak. Imao sam plan nakon igračke karijere posvetiti se radu sa djecom u nogometu, no zbog manjka sluha u Sinju u to vrijeme okrenuo sam se školskom sportu, zavolio sam odbojku i potpuno se posvetio tome sportu. Osnovao sam odbojkaški klub 2000. godine, i do dan danas uspio održati taj klub. – rekao nam je Ivica Zorica.

Odlukom hrvatskog odbojkaškog saveza zbog novonastale situacije sa koronavirusom prvenstvo je proglašeno završenim prije kraja, ženski odbojkaški klub Sinj proglašen je prvakom 1.B odbojkaške lige jug, u 17 odigranih kola sinjanke su ostvarile sve pobjede i matematički su već osigurale naslov prvaka.

Odigrali smo odličnu sezonu, prije ove stuacije imali smo niz pobjeda i uvjerljivo smo osvojili naslov prvaka, očekuje nas igranje u 1.A ligi ženske odbojke, što je svakako uspjeh za naš klub, igrački kadar su naše cure iz vlastitog pogona, na što sam posebno ponosan. U ovoj sezoni osim mene je kao trenerica radila sa seniorkama i Anđela Babić, osim nje u klubu je i trenerica i Anita Vuković što je posebno teško napraviti u ženskom sportu, cure se udaju, dobiju djecu i pored tih obaveze ne mogu biti posvećene tom poslu. – ističe Zorica.

Iako cure na parketu bilježe uspjehe klub teško pronalazi sponzore no Zorica je svjestan da je ženska odbojka sport koji će teško privući sponzore i u budućnosti:

Spnzorima ženska odbojka nije interesantna, mi kao klub nismo nikad imali dovoljno sredstava, ali igrat ćemo ligu više to je sigurno, imamo dobru bazu igračica, što pokazuje i odlazak nekoliko naših igračica u puno veće sredine, primjerice Doris Buzolić otišla je u Dubrovnik koji će sada igrati Superligu – zaključuje Ivica Zorica.

 


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime