NOĆNA MORA U APARTMANU U PODSTRANI Djevojku gušio krunicom, tukao i silovao: Dobio dvije godine zatvora

Troškove parnice neće platiti jer je - nezaposlen


Na dvije godine zatvora zbog silovanja, prijetnje i oštećenja tuđe stvari na jedinstvenu kaznu zatvora od dvije godine nepravomoćno je osuđen 20-godišnji J.I. iz Splita.


On je na dočeku Nove godine 2019. u jednom apartmanu u Podstrani silovao maloljetnu djevojku nakon što joj je više puta prijetio i prije i nakon nasilja nad njom. Kada ju je na silu odgurao u sobu, bacio ju je na krevet te ju gušio lančićem i krunicom, vrijeđao je pogrdnim nazivima, izudarao po licu… Kada se otrijeznio i kada mu se djevojka opet usprotivila, on ju je silovao.

Oštetio je i apartman; okrivljenik je bacao čaše, pepeljare i druge predmete. Razbio je i televizor, stakla na balkonskim vratima, komodu, ladicu… a šteta se procjenjuje na oko 10 tisuća kuna.

Optuženik se od siječnja nalazi u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Za silovanje je dobio godinu dana kazne, za uništavanje apartmana četiri mjeseca, a za prijetnje koje je izrekao djevojci deset mjeseci zatvora. Vlasniku apartmana mora nadoknaditi štetu, a plaćanja troškova sudskog postupka je oslobođen jer je nezaposlen i bez imovine.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
01 KOMENTAR

  1. Što su ovog silovatelja oštro kaznili. Čak je dobio 2 godine i ako bude imao dobro ponašanje za godinu je slobodan. Jasno ime mu se taji. Čeka se da ode u zaborav. A ima čak i zakona koji kažnjavaju ako se za ubojicu kaže kako je ubojica. Dobro je što je takva praksa sudaca i sudova. Naime u SAD i još mnogim zemljama koje su nehumane to kažnjavaju mnogo oštrije a negdje ode i glava. Naš silovateljski humanizam mogli bi koristiti kao turistički brand. A još kada se zna da ubojice (koje raspolažu s 20-30.000 EURA -takva je cijena) mogu odgađati presudu i 15 godina pa i do zastare. Ma lova do krova.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime