U akciju ‘Noć muzeja’ se po deveti put uključuje i udruga Zvjezdano selo Mosor. Manifestacija je započela u petak, 31. siječnja, u večernjim satima, a zvjezdarnica Zvjezdanog sela Mosor će biti otvorena do 1 sat.

I prije službenog početka programa Noći muzeja, s radom je započela radionica Mala škola naive, pod vodstvom Vicka Buktenice, slikara naivca s otoka Šolte.

Četiri slikara naivca s otoka Šolte su u velikoj dvorani zvjezdarnice u Gornjem Sitnom, u kojoj se održava program Noći muzeja, postavili i izložbu svojih radova pod nazivom Dalmatinska naiva.

Program Noći Muzeja je nastavljen glazbeno-scenskim nastupom desetero učenika OŠ Lučac pod nazivom Put u Povista.

U skladu s glavnom temom ovogodišnje Noći muzeja, Velike obljetnice hrvatskih muzeja, program se nastavlja predavanjem Helge Zglav-Martinac, pod nazivom Sjaj zviježđa splitskih muzeja.

Glumačka družina “Perunika” izvela je komediju u tri čina Kate Žrnovka, autorice Nike Pery.
Velika dvorana zvjezdarnice je ispunjena do posljednjeg mjesta!

Nakon predstave, u večerašnjem programu Noći muzeja u Zvjezdanom selu Mosor na redu je došao nastup glazbenog dua Tea Grčića i Marina Šarića, a potom je Damir Duplančić oduševio izgubljenu generaciju. Uslijedio je nastup šoltanskog VIS Sotto Voce: unatoč njihovu imenu, zvjezdarnica se orila od pjesme i svirke! Nakon pjesme započelo je predavanje gosta iz Zagreba Stefana Cikote pod nazivom “Milijun asteroida u Sunčevom sustavu”!Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime