NK Pomak i Osnovna škola Pojišan Split danas su na nogometnom igralištu Pojišan pokrenuli projekt OPEN FUN FOOTBALL SCHOOL – otvorenu i zabavnu školu nogometa.

Projekt se provodi pod pokroviteljstvom organizacije CCPA iz Danske, predstavništva u Hrvatskoj u suradnji s partnerskom organizacijom Društvo sportaša veterana i rekreativaca, koji financiraju veći dio projekta, kroz sportsku opremu i organizaciju. Lokalne samouprave, sportske zajednice i nogometni klubovi, kao sudionici u projektu, osiguravaju prostor i sredstva za lokalni dio provedbe projekta na svom području.

Open Fun Football Schools je humanitaran i neprofitni projekt organiziran koji organizira Cross Cultures Project Association, Kopenhagen (CCPA) u suradnji s područnim uredima i partnerima. Osnovna ideja projekta je pedagoški „Fun koncept“ – učenje kroz igru i druženje, koje utječe na fizički, socijalni, emotivni i kognitivni razvoj djeteta. Važno je sudjelovanje, zadovoljstvo igre, poboljšanje razine vještine, a ne i rezultat.

Projekt je prvenstveno namijenjen djeci koja nisu do sada sudjelovala u organiziranim sportskim aktivnostima, nemaju mogućnosti sudjelovati u sportskim programima, ili trenirati u klubovima. Projektom im se želi omogućiti osjećaj radosti, uzbuđenja, natjecanja, pripadnosti timu kroz sport.

Open Fun Football Schools postaje strateški instrument u okviru socijalnog razvoja i sportske suradnje među sportskim (nogometnim) klubovima, školama i njihovim trenerima, voditeljima, nastavnicima i djecom. Kroz projekt se promovira socijalna kohezija i suradnja među različitim društvenim grupacijama. Jedan od ciljeva projekta je stvaranje uvjeta za ženski nogomet.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime