NK MOSOR ŽRNOVNICA ODRŽAO SKUPŠTINU “Beskućnici” u vlastitom mjestu: “Iz Grada svašta obećavaju, ali u principu ništa ne poduzimaju”

"Klubu je u 2020. prioritet dobivanje koncesije i prava na korištenje Pricvića te omasovljivanje članstva u sportskom i nenatjecateljskom segmentu"


Proteklog vikenda u atriju OŠ Žrnovnica održana je redovna izvještajna Skupština lani osnovanog NK Mosor Žrnovnica. O slučaju nogometnog kluba iz ovog podmosorskog mjesta koje još nema pravo treniranja i igranja utakmica u Sportskom centru Pricviće, već su više puta pisali i gotovo svi nacionalni mediji, a klub je u kraj 2019. dočekao tek – s obećanjima.


Žrnovčani će još dugo pamtiti 20. listopada 2019. kada je “novi” Mosor prvi put u povijesti stupio u Pricviće, ali isključivo silom prilika, odnosno zbog odigravanja susreta sa “starijim bratom” iz Žrnovnice, HNK Mosor. “Novi” Mosor upravo je u ovom derbiju ostvario svoju prvu seniorsku prvenstvenu pobjedu što je izazvalo delirij u Žrnovnici.

VEZANI SADRŽAJ:

O tome kako je protekla Skupština kluba i koji su planovi za 2020. pričali smo s Tomislavom Sinovčićem, članom uprave kluba.

– Nikakvih promjena u strukturama upravljanja klubom nema. Sve je kako treba i idemo dalje. Čak i u sportskom segmentu sve ostaje isto. Na Skupštini je bilo 36 članova s pravom glasa, a bilo je još članova koji nisu imali pravo glasa. Bilo je i nešto zainteresiranih koji nisu članovi. Ukupno je bilo 50-ak ljudi na Skupštini. Razgovaralo se o dvije točke; prva je bila izvještaj predsjednika o aktivnostima u 2019. i planovima za 2020, a druga točka je bila financijsko izvješće. Obje su točke jednoglasno prihvaćene. Predsjednik je govorio o ustrajavanju veteranske sekcije, zatim dječjih kategorija, potom seniorskog pogona koji smo zadnjeg ustrojili. Veterani su iznijelo najveći dio tereta i u organizaciji i upravi kluba. Oni su pokretači cijele priče. Zahvalili smo se mladićima koji igraju u seniorskom pogonu bez ikakvih naknada. Trude i treniraju u neadekvatnim uvjetima. Za onakve uvjete kakve im možemo pružiti, oni su ostvarili izvrstan uspjeh. Nemamo riječi za njihov angažman i trud.

Lani smo imali dvije mlađe uzrasne kategorije, ove godine smo ostali na jednoj. Uspjeh seniora je kakav je, no najveći uspjeh je pobjeda protiv glavnog rivala.“Očekujemo da nam Grad dopusti da treniramo i da se razvijamo”

Cijelo vrijeme se događa situacija da nam Grad Split i nazovimo ga nekoncesionar ne dozvoljavaju igrati i trenirati u našem mjestu. Iz Grad svašta obećavaju, ali u principu se ništa ne poduzima. Kao klub smo stava da nas apsolutno ne zanima što se događa u HNK-u Mosor, oni su svoje društvo sa svojim problemima. Mi imamo svoj cilj i svoj put te mislimo da u Pricviću ima mjesta za sve nas. Očekujemo da nam Grad dopusti da treniramo i da se razvijamo. Onda će vrijeme, sportski rezultati i naklonost mjesta odlučiti koji će klub biti bolji, a koji će se eventualno ugasiti – kaže Sinovčić.

Upitali smo je li NK Mosoru Žrnovnica prihvatljiv scenarij da se ugasi klub s više od 90 godina tradicije.

– Nama to nije cilj, gašenje kluba s 90 godina tradicije bilo bi loše. Međutim, to ne bi trebao biti cilj ni ljudima koji ga vode. I njima bi prvenstveno trebao biti interes sačuvati klub, ali po načinu kako funkcioniraju, taj klub će se neminovno ugasiti jer neće ostati nitko u klubu nego najvjerojatnije samo predsjednik kluba – govori nam Sinovčić.

Zanimalo nas je koji su planovi kluba u nadolazećem razdoblju.

– U prvom redu želimo osigurati uvjete da možemo ustrojiti i organizirati školu nogometa da omasovimo u prvom redu članstvo u mlađim uzrasnim kategorijama da se djeca razvijaju, da imamo bazu iz koje se mogu crpiti talenti. To možemo napraviti samo tako da dobijemo pravo korištenja SC u Pricviću. Tako bi načelno riješili svoje probleme jer uz to što nas Grad ne financira i što nemamo stalni izvor sredstava, uspjeli smo izgurati godinu sredstvima od donacija. 70 prihoda su donacije, a 30 posto su članarine. Sve je transparentno, svaki član zna tko je uplatio koliko i kako se troše sredstva.

Suradnja s udrugama

Potrebno nam je nešto više od 80 tisuća kuna da izguramo financijsku godinu. To smo ove godine uspjeli. Imamo projekcije za 2020. gdje je dio sredstava zatvoren. Nedostaje nam 50-ak tisuća kuna, ali mislimo da nema razloga da ih dogodine ne skupimo. Financiranje s te perspektive neupitno. Sada pogledajte da ćemo mi s 80 tisuća kuna uspjeti funkcionirati godinu dana, dok prema našim informacijama drugi Mosor ima prihod oko 450 tisuća kuna i da su naveli da im je to nedostatno i da su zbog toga ugasili seniorski pogon. Također, taj klub od Grada godišnje dobiva oko 400 tisuća kuna za održavanje Pricvića za koji nema ugovore te za troškove igranja koji dobiva od Splitskog sazeza sportova. – kaže Sinovčić koji naglašava da je klubu u 2020. prioritet dobivanje koncesije i prava na korištenje Pricvića, omasovljivanje članstva u sportskom segmentu i nenatjecateljskom segmentu. Također želimo na NK Mosor Žrnovnica bude nositelj brojnih konstruktivnih akcija u Žrnovnici u suradnji s udrugama koje kvalitetno djeluju poput Žrvnja, DVD-a Žrnovnice, Limene glazbe Stjepan Radić i sl – zaključuje Sinovčić dodajući da klub želi oformiti novu pokretačku snagu u Žrnovnicu za sve pozitivne i konstruktivne društvene stvari.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime