Njemački par pronašao sreću u Dalmaciji: “Za nas Hrvatska nema alternative”

Kažu da im je kvaliteta života u Hrvatskoj mnogo veća nego što je bila u Njemačkoj

Iako se građani Hrvatske masovno iseljavaju u Njemačku, to ne znači da nema i suprotnih primjera, iako naravno u mnogo manjoj količini. Jedan od takvih je ljubavni par Christian Haschke i Heike Leyendecker, koji se prije pet godina preselio na jadransku obalu, preciznije u Tisno, te u prilogu koji je emitirao ZDF kažu da im je divno živjeti u Hrvatskoj, prenosi Index.


Kažu da je život u Hrvatskoj opušteniji i da na Jadranu žive svoj životni san.

– Za mene Hrvatska nema alternative – rekao je za ZDF Haschke, koji je do 48. godine živio u rodnoj Njemačkoj i radio kao voditelj filijale za prodaju elektronike. Sada Heike i on žive kao radnici u turizmu te na svojoj jahti organiziraju turneje po hrvatskim otocima.

U Tisnom imaju i stan od 80 kvadrata koji se nalazi blizu obale mora, a i ne žale se – kao mnogi drugi stranci koji su se doselili u Hrvatsku – na domaću birokraciju. Kažu da im je kvaliteta života u Hrvatskoj mnogo veća nego što je bila u Njemačkoj. Napominju da im je na početku bio problem upoznati nove prijatelje, ali da su sada nakon pet godina života u Tisnom stvorili krug prijatelja koji je veći od onoga koji su imali u Njemačkoj, prenosi Index.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime