NITKO VIŠE NE KRIJE RASKOL Jedan će morati otići iz Kuće nogometa, samo Zlatko Dalić spašava da se sve ovo ne odrazi na Vatrene!

Dogovoreno je da sljedeći Izvršni odbor bude 9. prosinca, a Skupština je 19. prosinca...

U četvrtak je u hotelu As održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a. Priopćenje je bilo šturo za sastanak koji je trajao kao jedna nogometna utakmica, računajući i stanku u poluvremenu. Raskoli su drastični i HNS otežano funkcionira, to više ne skrivaju ni mnogi članovi Izvršnog odbora kad ih pitate. Stručne službe odrađuju poslove, ali na vrhu nastaju problemi kad bilo što treba dogovoriti i odlučiti.


Zbog autoriteta koji ima izbornik Zlatko Dalić to se ne reflektira na reprezentaciju, iako bi i njemu moglo zadavati izvjesne poteškoće kod pojedinih stvari poput dogovaranja prijateljskih utakmica ili, primjerice, gdje će biti kamp na Euru, pišu Sportske novosti.

Smjena još nema

Nazočni u Asu kažu da su Davor Šuker i Marijan Kustić ponovno razgovarali, ali vrlo hladno i službeno. Šuker je rijetko u Savezu, a kad dođe htio bi da sve bude po njegovom. Kustić je angažiran svakodnevno kao izvršni direktor i odrađuje glavninu posla, no Šuker i je dalje na funkciji što mu je određena prepreka u provođenju nekih njegovih ideja. Dogovoreno je da sljedeći Izvršni odbor bude 9. prosinca, a Skupština je 19. prosinca. Prema trenutačnim informacijama iz Saveza, unatoč neslužbenim inicijativama, na toj se Skupštini ne očekuje da bi na dnevnom redu bila smjena Šukera, o čemu se pisalo po medijima i o čemu se dosta govori u nogometnim kuloarima.

Izgleda da nije sazrio trenutak. Je li samo odgođeno za 2020. godinu? Ovisi koga pitate…

Iako ima onih koji nastoje “povezati redove” i stopirali su trenutačno skupljanje potpisa skupštinara protiv Šukera, dojam je da ta priča mora kad-tad doći do kulminacije. Dugo se kuha… Davor Šuker aktualni četverogodišnji mandat predsjednik HNS-a dobio je u prosincu 2017. godine. Ova bi Skupština, ipak, trebala biti samo izvještajna.

Podrška Vatrenima

Što tiče IO-a, HNS je obavio sljedeće:

“Na redovnoj sjednici Izvršnog odbora izraženo je zadovoljstvo plasmanom hrvatske reprezentacije na Euro 2020., na čemu se čestitalo izborniku Zlatku Daliću, njegovom stožeru i reprezentativcima. Izvršni odbor HNS-a dat će maksimalnu podršku reprezentaciji u pripremi za novo veliko natjecanje, 11. od hrvatske samostalnosti, javljaju Sportske novosti.Donesene su Propozicije natjecanja Prve HMNLŽ za natjecateljsku godinu 2019./20., kao i odluke o vodstvu istog natjecanja. Donesena je i Odluka o izmjenama Propozicija natjecanja Druge HMNL.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime