NIŠTA OD PROSLAVE OLUJE U PODSTRANI Odgađa se i fešta s koncertom na sv. Lovru u Stobreču

"Cilj je ne postati žarište i očuvati dobru turističku sezonu", kazao nam je Dropuljić

Fešte u Podstrani povodom obilježavanja proslave Oluje neće biti. U godinama prije korone parkiralište u Strožancu uz novouređenu plaži bilo je poprište velikih koncerata i druženja tisuća ljudi, no tradicija je prekinuta lani.


Odluku o odgodi obrazložio nam je Mijo Dropuljić, načelnik Općine Podstrana.

– U planu Podstranskog ljeta 2021. bili su i proslava Oluje i događaj “Za poljičkim stolom”. Iako Civilna zaštita može odobriti i takav skup, zbog epidemiološke situacije Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti proslavu smo odgodili. Ona je bila planirana za 4. kolovoza u 21 sat. Isto tako je odgođen “Za poljičkim stolom” na Petričevu 7. kolovoza.

Pošto bi se tu vjerojatno okupilo više od par stotina ljudi, stava smo da je pametnije to odgoditi da ne bi postali žarište pandemije i s obzirom na to da nam se do sada stvarno dobra turistička sezona – kazao nam je Dropupljić.


Bez fešte u Stobreču

Ivica Katić, predsjednik MO Stobreč, otkrio nam je da neće biti pučke fešte u Stobreču na dan svetog Lovre, dana ovog splitskog naselja.– Odgađamo feštu zbog poznate epidemiološke situacije – kratko nam je kazao Katić.

Split: Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja te spuštanjem 22-metarske trobojnice sa zgrade Gradske uprave u srijedu, 4. kolovoza, počinje program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnica VRO Oluja kojega organiziraju Grad Split i Koordinacija splitskih braniteljskih udruga.

Program, koji će se odvijati u skladu s važećim epidemiološkim mjerama, nastavit će se sv. misom zahvalnicom u crkvi Gospe od zdravlja u 19 sati, nakon koje će uz pratnju Gradske glazbe Split uslijediti mimohod hrvatskih branitelja s ratnim zastavama od Trga Gaje Bulata, preko Marmontove ulice, ulice kralja Tomislava, Zagrebačkom do spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te povratno Rivom i Marmontovom do Trga Gaje Bulata.

Potom će u 20.45 sati na Trgu Gaje Bulata uslijediti svečanost na kojoj će se građanima obratiti gradonačelnik Ivica Puljak i župan Blaženko Boban, a u ime branitelja i stradalnika Domovinskog rata Zoran Buzdovačić, predsjednik splitske HVIDRE. Bit će prikazan i desetominutni film o VRO Oluja.

Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi u 23.00 sata.

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
4
Haha
3
Hagić
2
Hmmm
2
Plač
5
Grrr
15
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime