Ninčević: “U kratko vrijeme je bilo već nekoliko različitih slučajeva oko Vranjica i to nije dobro”

"Potpuno mi je jasno da su građani zabrinuti"


Nešto iza 12.30 sati velika količina nepoznatog sredstva iscurila je iz silosa koji se nalazi nasuprot obala Vranjica. Prilikom istjecanja došlo je do stvaranja velike količine pjene koja je u potpunosti prekrila morsku površinu i obalu ovog naselja.


Incident je komentirao i gradonačelnik Solina Dalibor Ninčević.

– Na terenu smo, prema prvim informacijama do ovog incidenta je došlo zbog nekog kvara na sustavu protupožarne zaštite u firmi Ameropa Žitni Terminali te je veća količina pjene iscurila u more. Tu su inspektori i sve nadležne službe, stručnjaci kažu kako nije riječ o ekološkoj opasnosti no svakako ružno izgleda. Potpuno mi je jasno da su građani zabrinuti, iako se nezgode ove vrste na žalost uvijek mogu dogoditi, u kratko vrijeme je bilo već nekoliko različitih slučajeva oko Vranjica i to nije dobro… – kazao nam je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević.

Za komentar smo upitali i Matka Bašića, tehničkog direktora firme CIAN d.o.o. (Sanitarna zaštita i zaštita okoliša) Split.

“Navodno u Sjevernoj luci postoji protupožarni sustav i ogromna količina pjene za gašenje požara je iscurila vani u more. Sugerirao sam Lučkoj upravi da bi trebali provjeriti s firmom “Silos” sigurnosno tehnički list proizvoda, jer u pravilu ona ne bi trebala biti štetna za okoliš. Velike količine pjene su iscurile i ne vidim način kako se ona fizički može pokupiti s površine mora. U pravilu, kažem vam, ako je istina da je to pjena, ne bi trebao biti nikakav ekološki problem zbog toga” – kazao nam je Bašić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
4
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime