Nikša Skelin prvo veslo Dalmacije!

Proslavljeni hrvatski veslač stupio na novu dužnost


Nikša Skelin (42) novi je predsjednik Veslačkog saveza Dalmacije i na toj je funkciji naslijedio dugogodišnjeg predsjednika Juru Gamulina koji je tu dužnost obavljao 28 godina. Proslavljeni veslač Gusara i hrvatske reprezentacije ima dvije medalje s olimpijskih igara – broncu u osmercu iz Sydneya 2000. i srebro u dvojcu bez kormilara iz Atene 2004. S bratom Sinišom osvajao je medalje sa svjetskih prvenstava i dva puta Svjetski kup. Dva puta je dobitnik Državne nagrade za sport „Franjo Bučar“, državni je prvak i rekorder na ergometru.


Kako smo već napisali, na novoj funkciji je naslijedio Juru Gamulina koji je svoj rad u VSD započeo još 1976. godine a prvu funkciju preuzeo 1983. Jure je 28 godina bio predsjednik Saveza, značajno je omasovio veslački sport u Dalmaciji, poticao na osnivanje novih klubova, podigao broj regata na 20 tijekom godine.  Zalagao se i za edukaciju mladih trenera, sudaca, za rad s mladim veslačima te tako ostavio neizbrisiv trag u dalmatinskom ali i hrvatskom veslanju. Na odlasku, Jure je rekao:

– Uvjeren sam da će se u interesu razvoja veslanja, dobra suradnja i razumijevanje među našim klubovima nastaviti, na čelu s novoizabranim Predsjednikom i Izvršnim odborom, a sve u interesu daljnjeg razvoja našeg sporta. Svima Vam stojim na raspolaganju, savjetodavno i operativno koliko budem u mogućnosti.

Dalmatinsko veslanje je područje u koje sam unio najveći dio svoje životne energije. Hvala svima koji su prepoznali tu energiju, san, ideju te ljubav prema veslanju kao glavni motiv moga djelovanja. Čuvajte mi, vodite i gradite Veslački savez Dalmacije i dalmatinsko veslanje i u daljnjim desetljećima!

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime