Tijekom jučerašnjeg dana preko našeg područja prošla je hladna fronta koje je donijela značajnu promjenu vremena. Osjetno je zahladilo, zapuhali su olujna bura i tramontana, lokalno je palo malo kiše i snijega.

Srijeda je donijela nastavak vrlo promjenjivog vremena. Oblačnije je u Zagori, a više sunčanih razdoblja ima na otocima. Gotovo u cijeloj Zagori povremeno pada slab do umjeren snijeg, no snježni pokrivač počeo se stvarati u područjima uz blizini granice s BiH.

Naš čitatelj iz Dolića Drage kod Imotskog javlja povremeno jak snijeg koji se počeo zadržavati na podlozi. Snijeg povremeno pada u Cetinskoj krajini, Dugopolju, na Biokovu, šibenskom zaleđu…

Iako su temperature zraka uz obalu od 8 do 10 stupnjeva, i tamo je tijekom dana mjestimice bilo padanja snijega. Tako je povremenog padanja snijega bilo u Kaštelima, Solinu, Klisu, Splitu, Omišu… Radi se o pahuljicama koje snažan vjetar nosi s obalnih planina.

Prema prognostičkim materijalima, snijeg će prema večeri biti još češći u Zagori, no do četvrtka ujutro će postupno prestajati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime