Nove obilne oborine od ponoći do 11 sate pale su u dijelovima Dalmacije. Primjerice, na Visu je palo 49 litara po kvadratnom metru, Orašcu 39, Trilju 22 litre itd.

Sredinom dana oborine se “drže” otoka srednje i obale južne Dalmacije, pa tako grmi na zapadu Hvara, na Visu, Mljetu i Konavlima. Grmljavina se sredinom dana premjestila nad Brač.

Dano obilježava i bura koja na velikom dijelu obale ima olujne udare. Podno Velebita puše olujna bura s orkanskim udarima. Primjerice, u okolici Senja izmjereni su udari do čak 156 km/h, na Krčkom mostu 144 km/h, Paškom mostu 145 km/h, a kod Maslenice 147 km/h. U Splitu bura ima udare do 68 km/h. Bura je na Pagu prevrnula jedan kamion.

Zbog bure je zatvoren promet autocestom na području Maslenice, a vjetar stvara probleme i na magistrali podno Velebita.

Osjetno je zahladilo u odnosu na jučer. Primjerice, u 11 sati dio šibenskog područja ima svega 11°C, što je znatno hladnije od normale za ovaj dio godine. U isto vrijeme makarsko i dubrovačko područje imali su 20 do 22°C.

Temperature zraka sredinom dana (Pljusak.com)

Ipak, meteorološka vijest dana je prvi snijeg sezone u višem gorju. Na Zavižanu je temperatura zraka pala na -1°C, a stvorio se i slab snježni pokrivač. Na Dinari je temperatura zraka pala na 0°C i u kasno prijepodne počeo je padati snijeg. Zanimljiva je i temperaturna razlika Biokova i Makarske sredinom dana. Dok je u gradu 20 do 22°C, na Svetom Juri je samo 4°C.

Iako će kiše biti još nekoliko sati, do kraja dana očekuje nas postupno razvedravanja uz lagano jačanje bure.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime