Ponedjeljak je donio promjenjivo vrijeme cijeloj Dalmaciji. Nema lokacije na kojoj nije palo barem malo kiše. Uglavnom je u dijelovima Zagore pala obilnija kiša, ponegdje preko 30 litara po kvadratnom metru.

Prema podacima mreže automatskih meteoroloških postaja Pljusak.com, u Hrvacama je palo 36 litara, u Bisku 33 litre po kvadratnom metru. Slijede Trilj-Gardun 25, Dugopolje 23, Starigrad Paklenica 22, Staševica i Muć 21, Krvavica 20 itd. Uz obalu je najviše palo u Solinu, 19 litara po kvadratnom metru.

Ujutro je bilo olujnih udara juga, a jugo je čak ponegdje dosezalo olujni prosjek. Tijekom dana jugo je postupno slabilo i prelazilo u oštro i lebić. Južni vjetrovi podigli su temperaturu zraka pa je ponegdje tijekom dana izmjereno čak 15°C, primjerice na Braču i Korčuli.

Kasno popodne hladna fronta zahvatila je sjevernu i dio srednje Dalmacije pa je bilo mjestimične grmljavine, a ponegdje i tuče. Tučonosni oblak kratkotrajno je zahvatio i Kaštela, a sve je snimio kaštelanski lovac na oluje i član Crometeo tima, Frane Vukušić.