Nevrijeme noćas pogodilo dio otoka, pogledajte munje nad Hvarom, Splitom i Zadrom

U Dalmaciji je najviše kiše palo na otoku Visu

U kasnim poslijepodnevnim i večernjim satima srijede izraženiji grmljavinski sustav s Italije ušao nad otvoreno more sjevernog Jadrana, te se tijekom večeri i noći premještao prema jugu.


Glavninom se zadržavao nad otvorenim morem, te je zahvatio najviše jug Istre i vanjske otoke. U Malom Lošinju je palo najviše kiše, čak 35.8 mm. To je više od polovice mjesečnog prosjeka za lipanj. Naime, lipanj je s prosječnih 57.8 mm drugi najsušniji mjesec u Malom Lošinju, odmah iza srpnja (38.7 mm). Značajnija kiša je do jutra pala i u Komiži (21.8 mm) te Puli (17 mm).

U drugom dijelu večeri olujni sustav glavninom se kretao po moru srednje Dalmacije, a najintenzivnije nevrijeme događalo se između Hvara i Visa. Zbog toga je na dijelovima tih otoka bilo obilnijih oborina. Sustav je onda oslabio krečući se prema moru južne Dalmacije.

24-satna putnja detektiranih električnih pražnjenja iz oblaka

Zbog oblačnog vremena Dalmacija je danas sredinom dana i u ranim popodnevnim satima najsvježiji dio zemlje. U sjevernoj i srednjoj Dalmaciji temperature u 13 sati su od 21 do 24°C. Drugdje u zemlji rastu i do 29°C.

Pokoji pljusak s grmljavinom moguć je u Dalmaciji i u ostatku dana, osobito u Zagori.

Prizorenje noćašnje nevere u Dalmaciji pogledajte u galeriji koju su snimili stormchaseri Crometeo tima.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/jaksa.kuzmicic/videos/10211724524801299/” bottom=”30″]

 Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0