Kako je bilo najavljeno, protekle noći preko Sjeverne i Srednje Dalmacije prošla je hladna fronta, koja je obilježila kraj iznimno vrućeg razdoblja.

Još u ponoć u nekim dijelovima Dalmacije temperature su bile i oko 30 Celzijevih stupnjeva, a u to vrijeme fronta je zahvatila Sjeverni Jadran. Prema ranim jutarnjim satima, fronta se sa šibenskog premjestila na šire splitsko područje, donoseći grmljavinu.

Prema podatcima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše palo je u Miljevcima kraj Drniša, oko 12 litara kiše po kvadratnom metru.

Fronta je na splitsko područje donijela kišu, pljuskove i grmljavinu, a najviše kiše je palo u Kaštelima, 7 litara po kvadratnom metru.

U Splitu je palo od 5 do 8 litara po kvadratnom metru. Fronta se tijekom ranog jutra nastavila kretati prema jugu, a do 8 sati stigla je do juga Dalmacije.

Temperature zraka osjetno su pale u odnosu na jučerašnje vrijednosti pa su u Zagori ispod 20 Celzijevih stupnjeva, a na obali su desetak stupnjeva u odnosu na jučerašnje.Do kraja dana bit će promjenjivo s izmjenama oblačnih i sunčanih razdoblja, a kiša se više ne očekuje. Krajem dana će okrenuti na buru, koja će ispod obalnog gorja imati vrlo jake udare.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime