NEVJEROJATNO Komiža ima isto snijega koliko i Sljeme, otok zabilježio najviši snježni pokrivač u povijesti mjerenja

Na Svetom Juri na Biokovu je -17°C, a na Sinjalu na Dinaru, najvišem vrhu Hrvatske je ravno -20°C


Subota će ostati upamćena kao najhladniji dan aktualne zime. Ne događa se često da svi otoci dobiju snijeg, a da veći dio obale i Zagore ostanu bez snježnog pokrivača, a upravo se to danas dogodilo.


Osobito je zanimljiv slučaj otoka Visa koji je dobio najviše snijega. Ova se situacija dogodila jer je ciklona s vlažnim zrakom bila na području Italije, a kopno je bilo pod utjecajem vrlo hladne zračne mase i visokog tlaka zraka.

 

DHMZ je objavio visine snijega u Hrvatskoj, a nevjerojatno je da je u Komiži izmjerena jedna visina snijega kao na Sljemenu, 5 centimetara. Današnji snijeg u Komiži je srušio rekordnu visinu od 3 cm koja je izmjerena 27.2.2018.

Snijega je bilo i drugdje pa su se zabijelili Šolta, dijelovi Hvara, Brača, Lastova, Korčule, Mljeta… Navečer je posvuda suho osim na krajnjem jugu, u Konavlima, gdje se stvorio tanji snježni pokrivač.O tome koliko je zahladilo najbolje govori podatak da temperature zraka ispod nule bilježe gotovo sve postaje u Dalmaciji, tek ih nekoliko u 20 sati bilježi +1°C.

Temperature zraka u 20 sati (Pljusak.com)

Na Svetom Juri na Biokovu je -17°C, a na Sinjalu na Dinaru, najvišem vrhu Hrvatske je ravno -20°C. S obzirom na buru, vjerojatno je osjet hladnoće tamo oko -40°C.Temperatura zraka zadnja 3 dana na Sinjalu (eAgrar)

Uživajte u snježnim prizorima s otoka Visa…

Moja reakcija na članak je...
Vau
57
Haha
3
Hagić
8
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
0
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime