NEVJEROJATNI PRIZORI IZ OMIŠA Minirali brdo uz budući tunel: Kamenje padalo po ulici, oštećeni zidovi, krovovi, automobili…

"Kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih", govori nam stanovnica ovog dijela Omiša

Radovi na omiškoj zaobilaznici su u punom jeku. Prometni je to projekt koji život znači Omišu i njegovoj okolici. Paralelno s tunelom, gradi se i pješački prolaz koji mora postojati u slučaju nepredviđenih okolnosti, odnosno nesreće u tunelu. Bit će dugačak 380 metara, a ovih dana na tom području se zbog toga intenzivno miniraju padine Omiške Dinare.


Kako doznajemo od lokalnog stanovništva, sve je prolazilo bez većih problema. Za vrijeme miniranja kuće bi se zatresle kao kod manjeg potresa, ali bez posljedica. Barem je tako bilo sve do jučer.

Napuknuća zidova, oštećeni krovovi…

Naime, za vrijeme jučerašnjeg miniranja, koje je bilo jače nego inače, kamenje je letjelo sve do kuća na dijelu Borka.

“Za vrijeme miniranja poletjelo je kamenje na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme nitko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih”, govori nam stanovnica ovog dijela Omiša.

“Pokrit će štetu u cijelosti”

Ipak, kaže da su predstavnici izvođača radova, tvrtke Strabag, odmah po ovom incidentu stigli do naselja gdje su se raspitivali s ljudima je li bilo štete.

– Obećali su sanirati apsolutno svu štetu. Barem s te strane su korektno reagirali, tu nemam što reć. Veći je problem što je zapravo sigurnost ljudi bila ugrožena, a to nije jasno bilo najavljeno ni istaknuto – ističe Omišanka.Donosimo video jučerašnjeg miniranja i posljedica nakon njega.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
16
Hagić
4
Hmmm
5
Plač
3
Grrr
15
Molim?
28

2 KOMENTARI

  1. ” KAMENJA SU PADALA PO ULICI ”
    Bravoooo ! Kako uspijete u novinarskoj populaciji pronaći ovaj nivo nepismenosti ?
    Među NKV građevinskim radnicima to je moguće jedino kod radnika uvezenih s dalekog istoka.
    Zar i novinare uvozimo iz Nepala i Indije ? Ili . . . da se možda ne radi o ditetu, rodice koje je diplomiralo u Poganoj Vlaki, a triba mu je neki posal ? ?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime