Zbog povećanog interesa javnosti te učestalih poziva građana u našu redakciju, odlučili smo detaljnije istražiti slučajeve zaraze COVID-19 infekcijom u Kaštelima, odnosno u Župi sv. Jurja mučenika u Kaštel Sućurcu.

Rekonstrukcijom događanja, kronološkim redoslijedom smo utvrdili kako je već prije 15 dana bio zaražen prvi član župnog zbora, za kojeg ne znamo tko mu je bio kontakt. U nedjelju je potvrđen još jedan član zbora, nakon što je dobio temperaturu nakon proba pjevanja. Ostatak zbora je odmah stavljen u izolaciju te su svi testirani, zajedno sa župnikom. Po dobivenim rezultatima, dvoje je novih pozitivnih, još jedan pjevač i župnik. Naknadno je jedan pjevač ponovio testiranje te je i on pozitivan. To ukupno sa župnikom daje broj od 5 oboljelih vezano uz zbor i župu, dok je veliki broj osoba u samoizolaciji.

Danas je objavljeno da je u Kaštelima 6 novooboljelih, čime je broj aktivnih slučajeva porastao na 11. Nisu svi vezani uz zbor, neki su uvezeni iz drugih gradova.

Naši sugovornici iz Kaštel Sućurca kažu da se osim jednog slučaja sve osobe u samoizolaciji pridržavaju iste, dok se jedna osoba ne pridržava, obilazi banku, poštu i benzinsku postaju, te je učestalo pod nadzorom policije.

Kaštelani nam tvrde da je sućurački župnik višekratno upozoravan na pridržavanje mjera, nošenje maski i sl., a čak je držao misu i dan prije objave rezultata.

Naši sugovornici također kažu da se vezano uz pojavu zaraze događaju i neugodne situacije na granici linča. Primjerice, nekoliko bivših članova zbora koji mjesecima ili godinama iz različitih razloga ne sudjeluju u pjevanju, ovih su dana podvrgnuti ružnim riječima i verbalnim napadima pojedinaca koji smatraju da su oni i dalje dio zbora.

Također, trebamo istaknuti kako nema mjesta za paniku, jer sve nadležne službe drže situaciju pod kontrolom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime