NESVAKIDAŠNJA ATRAKCIJA U SPLITU Posjetili smo splitski Sustipan i naletjeli na neobični prizor. Evo što smo zabilježili

"Budite slobodni, vedrog i otvorenog duha i upustite se u ovu zanimljivu (sportsku) avanturu"


Posjetili smo splitski Sustipan gdje smo se nekoliko sati družili s mladim splitskim slekerima.


Slackline je vježba održavanja ravnoteže prilikom koje se koristi najlonska ili poliesterska zategnuta gurtna ili sličan materijal između dvije točke (drveće, stijene, stubovi itd.), a može biti duga od 40 do čak 400 metara.

– Trebate imati malo volje, doći u prirodu postaviti slek i to je to. Tada možete uistinu uživati u ovom nesvakidašnjem sportu ili atrakciji, kako želite – kratko nam kazuje Luka Sinovčić.

Osim toga ističe nam da svatko tko želi može postati sleker, samo treba biti uporan u svojim namjerama. Kazuje da postoje različite veličine i tehnike.

– U Splitu ne viđamo često slekaše, ali ipak ih ima i neki od njih su jako dobri i vješti u ovoj, nazovimo je tako, sportskoj disciplini. Trenutno je dosta popularno u svijetu, a u Hrvatskoj i Splitu baš i ne – dodaje u nastavku.

Osim toga naglašava da svatko tko se želi okušati u ovom nesvakidašnjem sportu i avanturi to može učiniti, samo treba skupiti volje i hrabrosti te se uputiti kada je lijep dan na splitski Sustipan.– Do sada su u Splitu organizirale slackline radionice. Najčešće su bile otvorenog tipa, u sklopu programa glazbenih festivalima. Kad je lijepo vrijeme možete doći ovdje na Sustipan. Budite slobodni, vedrog i otvorenog duha i upustite se u ovu zanimljivu (sportsku) avanturu – zaključuje za Dalmaciju Danas Luka Sinovčić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
34
Haha
6
Hagić
13
Hmmm
1
Plač
1
Grrr
7
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime