Nestvarna ljepota Biokova: Pogledajte kako se snijeg “slijeva” prema Baškoj Vodi

Danas je bura u Baškoj Vodi nosila snježne zavjese s Biokova gotovo do morske razine. Kada se tome dodaju rumene zraka zalazećeg sunca, prizor je nezaboravan


Hladna srijeda s mjestimičnim snijegom neke je neugodno, neke pozitivno iznenadila, ali ovakvi naleti hladnoće nisu posve neuobičajeni u ožujku u Dalmaciji. Činjenica da je ovako zahladilo zapravo ima veze s tim da je sunce na horizontu sve više, od danas je svijetli dio dana nakon pola godine duži od tamnog, a to znači da je sve više toplinske energije u atmosferi. Upravo taj “višak” energije generira sve češće ciklone u Sredozemlju, pa tako i nad našim dijelom Europe, a te ciklona, zbog svoje jačine, povuku hladan zrak s još uvijek ohlađenog euroazijskog kopna.


Statistički, snježne pahulje prije će se u Dalmaciji javiti u ožujku nego u prosincu, iako je tada dan znatno kraći.

Aktualno zahlađenje praćeno je prvom marčanom burom. Iako će ona tek doživjeti svoj vrhunac u drugom dijelu petka, veće je danas snijeg mjestimice s planina donosila sve do mora.

Koliko možda ne voljeli zimu, osobito ne krajem ožujka, toliko nas nekada zna oduševiti lijepim prizorima. Tako je danas bura u Baškoj Vodi nosila snježne zavjese s Biokova gotovo do morske razine. Kada se tome dodaju rumene zraka zalazećeg sunca, prizor je nezaboravan.

Upravo je tu ljepotu danas snimio Srećko Vukov, a biokovsku čaroliju pogledajte u priloženoj fotogaleriji:

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0