“Nesebično spašavaju što nam je vrijedno i traže od nas samo jedno, da ne parkiramo na njihove prolaze i sklonimo se sa strane kad prilaze”

Vatrogasci su dobili još jedan hvalospjev


Na naš redakcijski mail info@dalmacijadanas.hr javila nam se djevojka jednog splitskog vatrogasca.


Ona je napisala pjesmu u kojoj opisuje svoj dan s vatrogascem odnosno njegov dan na dužnosti.

“Opisati Vam ne mogu, potrudit ću se znam, da Vam dočaram s vatrogascem dan.
Jutrom on se budi prije zore rane, sprema opremu i sve što u torbu stane, juri prema postaji, gladan i žedan nebi li spasio život vrijedan.

Tek kad dođe tamo i vježbu obavi, porukom jednom usputno se javi.

Na zvuk sirene trznem svaki i molim da živ se vrati.

Dok gledate na portalu live, osobu koju volite kako radi opasan posao taj, za koji plaćen dovoljno nije, al’ srcem ga radi i ljude iz nevolja vadi.Nikada ne zna koga će zateći da mu pomoć treba i na opasnosti stalno vreba.

Veća plaća sigurno im treba, jer hvala, hvala im do neba. Nikad ih nećete vidjeti u štrajku, jer žure spasiti nečiju sestru, kćer, majku, jer žure pomoći drugom i na kocku staviti život svoj kako bi spasili tuđi dom.

Svaki im je praznik radam, pa se tako ni dočeku Nove godine s njim ne nadam.

Nesebično spašavaju što nam je vrijedno i traže od nas samo jedno, da ne parkiramo na njihove prolaze i sklonimo se sa strane kad prilaze.

Pažljivi budite kad se suha trava pali da 193 ne bi zvali i oprezno s pirotehnikom za Godinu novu kako bi ostali svi skupa za stolom i s kolegama proslavili da se tu noć rotacija ne pali.”

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime