Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Nemojte više kuhati cvjetaču: Bit će hrskava i ukusna ako umjesto toga napravite ovo

Probajte ovaj recept
D.D. / Foto: Pixabay26. srpnja 2025. 14:51
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

Cvjetača često ima reputaciju dosadnog povrća – ali samo ako je kuhate, piše N1.

Prema jednom kuharu s društvenih mreža, postoji jednostavan način da od nje napravite "hrskavu i ukusnu" poslasticu – i nije prženje.

TikTok kuhar Alfie Steiner (@alfie_cooks) otkrio je svoj najdraži način pripreme: "bang-bang" cvjetići cvjetače, uvaljani u tijesto i krušne mrvice, a zatim pečeni u pećnici – bez kuhanja i bez ulja, prenosi Express.

U opisu videa Alfie piše: "Obožavam kuhati s cvjetačom. Ovo divno povrće me uvijek iznova iznenadi koliko se različito može pripremiti."

"Zato je danas pripremamo na 'bang-bang' način. Poslužuje se uz ljuti umak s mladim lukom – to sve savršeno povezuje."

Za pripremu ovog jela trebat će vam cvjetača, osnovni sastojci za paniranje, i sastojci za pikantni umak – uz pečenje u pećnici za savršeno hrskavu završnicu.

Umjesto bljutave, prekuhane cvjetače – dobit ćete jelo puno okusa, savršeno kao prilog ili samostalan zalogaj.

Bang-bang cvjetača – recept za hrskavu i pikantnu vegetarijansku poslasticu

Sastojci – za cvjetaču:

  • 1 glavica cvjetače, narezana na cvjetiće
  • 100 g glatkog brašna
  • 50 g kukuruznog škroba (gustin)
  • 2 žlice češnjaka u prahu
  • 1 žlica gochujang paste (korejska ljuta pasta)
  • 170 ml zobenog mlijeka + 2 žličice limunova soka ili jabučnog octa
  • 100 g panko mrvica
  • sol i papar po ukusu

Za umak:

  • 4 žlice majoneze
  • 1 žlica gochujang paste
  • 1 žlica agavinog sirupa ili meda
  • 1 češanj češnjaka, sitno nariban
  • 1 žlica vode (po potrebi za razrjeđivanje)
  • Za dip:
  • 4 žlice majoneze
  • 1 žličica gochujanga
  • 1 češanj češnjaka, sitno nariban
  • 2 mlada luka, sitno nasjeckana
  • sok 1 limete

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C i razdvojite cvjetaču na cvjetiće.
  2. Tijesto: U većoj zdjeli pomiješajte brašno, kukuruzni škrob, 1 žlicu češnjaka u prahu, gochujang, zobeno mlijeko i limunov sok. Posolite, popaprite i dobro izmiješajte dok ne dobijete gustoću poput smjese za palačinke.
  3. Panko smjesa: U drugoj zdjeli pomiješajte panko mrvice sa solju, paprom i preostalom žlicom češnjaka u prahu.
  4. Paniranje: Cvjetiće cvjetače umačite u tijesto pa uvaljajte u panko mrvice. Rasporedite ih na lim obložen papirom za pečenje.
  5. Pecite 25–30 minuta, dok ne postanu zlatno hrskavi i pečeni.
  6. Za to vrijeme pripremite umak i dip: Sastojke za svaki jednostavno pomiješajte u zasebnim zdjelama i začinite po želji.
  7. Kad je cvjetača pečena, izvadite je, prelijte pripremljenim umakom i vratite u pećnicu na još 2 minute da se umak upije.
  8. Poslužite s dipom – i uživajte!
Moja reakcija na članak je...
Ljubav
1
Haha
2
Nice
2
What?
0
Laž
0
Sad
1
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Sinoć se na Gripama dogodio spektakl: Tri desetljeća plesne čarolije uz D’N’F, Čarobne animatore i Klauna Šarenka
32
min
Sinoć se na Gripama dogodio spektakl: Tri desetljeća plesne čarolije uz D’N’F, Čarobne animatore i Klauna Šarenka
VEČER BEZVREMENSKIH HITOVA NA PJACI: Splićani uz Magazin satima pjevali kao jedno!
4
sat
VEČER BEZVREMENSKIH HITOVA NA PJACI: Splićani uz Magazin satima pjevali kao jedno!
ALKAR - ZABOK 80-73: Sinjani slavili nakon dvoznamenkastog rezultatskog zaostatka
4
sat
ALKAR - ZABOK 80-73: Sinjani slavili nakon dvoznamenkastog rezultatskog zaostatka
Čarolija nad gradom: Pun mjesec osvijetlio sinjsku noć
5
sat
Čarolija nad gradom: Pun mjesec osvijetlio sinjsku noć
Sinj upalio drugu adventsku svijeću uz mirise blagdana i bogat večernji program
5
sat
Sinj upalio drugu adventsku svijeću uz mirise blagdana i bogat večernji program
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Gotov očevid: 'Mladić je ubio djevojku, a onda pokušao i sebe. Oboje su u ranim 20-im godinama'
    Gotov očevid: 'Mladić je ubio djevojku, a onda pokušao i sebe. Oboje su u ranim 20-im godinama'
    6. prosinca 2025. 15:27
  • Grad Split otpisuje gotovo 35 milijuna eura dugova: 18,3 milijuna otpada na propale tvrtke. Evo popisa i svih detalja
    Grad Split otpisuje gotovo 35 milijuna eura dugova: 18,3 milijuna otpada na propale tvrtke. Evo popisa i svih detalja
    6. prosinca 2025. 09:01
  • Bačić najavio: "Nijedna kuća građena nakon 2011. bez dozvola više neće biti legalna"
    Bačić najavio: "Nijedna kuća građena nakon 2011. bez dozvola više neće biti legalna"
    6. prosinca 2025. 13:43
  • Kako znati da je SMS poruka pročitana?
    Kako znati da je SMS poruka pročitana?
    6. prosinca 2025. 07:54
  • Prometna nesreća u Dalmaciji, po ozlijeđenog motociklista došao helikopter
    Prometna nesreća u Dalmaciji, po ozlijeđenog motociklista došao helikopter
    6. prosinca 2025. 16:49
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.