NEMA SPAVANJA Medvjedi snimljeni u šetnji od Velebita do Gorskog kotara

Fotografije Javne ustanove Priroda Primorsko-goranske županije snimljene su uz pomoć takozvanih fotozamki, a pokazuju medvjede kako uživaju u miru u šumi. Stručnjaci trenutačno prate četiri medvjeda


Ljudi zbog korone ne smiju na skijanje i sanjkanje, pa su medvjedi iskoristili mir u šumi. Njihove šetnje snimile su kamere od Gorskoga kotara do Velebita. Izostanak zimskog sna pokazale su fotografije Javne ustanove Priroda Primorsko-goranske županije. U tome su im pomogle tzv. fotozamke, piše 24 sata.


– Izrazito dobar urod visokokalorične bukvice omogućio im je odličnu priliku za kvalitetno prikupljanje zaliha potkožne masti – napisali su iz JU Priroda.

Upozoravaju ljude da ne bacaju otpad u šumu jer privlači medvjede, a može biti smrtonosan. Medvjeđu šetnju snimio je i Dragutin Vukušić za DHMZ kraj doma Zavižan.

– Mlađi medvjedi znaju zimu provesti vani. Odspavaju 10-ak dana na ležaju pa traže hranu. Ženke spavaju svaku drugu godinu te se u brlogu kote. Baš pratimo četiri medvjeda i svaki ima drukčije navike – kaže Slaven Reljić s Veterinarskog fakulteta.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
42
Haha
2
Hagić
14
Hmmm
1
Plač
2
Grrr
1
Molim?
3

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime