“Nekome možda je izgledalo kao da nema sustava, ali to nije tako. Kaosa i nereda nije bilo”

Na pitanje gdje je gradonačelnik Gline, koji se ne pojavljuje u medijima, odgovorio je da je u kontaktu s njime i da je bio na svim sjednicama Stožera


Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić rekao je u nedjelju kako katastrofu apsolutno treba proglasiti.


“Katastrofu apsolutno treba proglasiti, no mehanizam župana dozvoljava samo da možemo proglasiti prirodnu nepogodu temeljem procjena povjerenstava gradova i općina koji su stradali. No, mislim da je ovaj potres mnogo razorniji i da bi se trebala proglasiti katastrofa, ili velika nesreća”, kazao je Žinić za Dnevnik N1.

Rekao je i da će Vlada donijeti odluku o koordinaciji aktivnosti pomoći i sanacije u području oštećenih gradova.

“Bilo bi mi drago da Tomo Medved bude koordinator, kako bi ovaj sustav još bolje funkcionirao. Uz njega će vjerojatno biti župan, te ravnatelj civilne zaštite, kao i njegovi zamjenici”, rekao je Ivo Žinić u Dnevniku N1.

Dodao je kako je s premijerom Andrejem Plenkovićem i potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom u komunikaciji.

“Izvještavam ih o svemu s terena, i vjerujem da će do toga doći”, rekao je.

Kontejneri i kamp kućice su najveći problem.

“Imamo 13.272 zahtjeva, a pregledano je 3.972 objekta. Na terenu imamo oko 250 kamp kućica, a potrebe su daleko veće. Očekujemo da bi ih moglo trebati 1.500. Još sigurno 10 dana će to trajati, mi možemo oko 20 do 50 kućica na dan montirati.

Ovo je sedmi dan od potresa i svakim se danom stvari poboljšavaju. Prva je dva, tri dana snaga bila usmjerena na spašavanje. Sada je sustav tako složen da smo odredili mobilne timove koji će s koordinatorima moći brzo informirati o svim potrebama.

Kaosa i nereda nije bilo, gužve jeste. Nekome možda je izgledalo kao da nema sustava, ali to nije tako. Sve žurne službe, vojska, policija, HGSS… svi su uključeni i sve funkcionira”, rekao je Žinić.

Na pitanje gdje je gradonačelnik Gline, koji se ne pojavljuje u medijima, odgovorio je da je u kontaktu s njime i da je bio na svim sjednicama Stožera.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
2
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime