NEIZVJESNA BITKA ZA SPLIT Kandidata je sve više: “Grad propada dvanaest godina, to je Afrika sa strujom”

Političku scenu pod Marjanom uzdrmao je vlasnik Tommy grupe


Političku scenu pod Marjanom uzdrmao je vlasnik Tommy grupe Tomislav Mamić. Potvrdio je da će se aktivno uključiti u kampanju. A da će biti kandidatkinja prije dva mjeseca potvrdila je Branka Ramljak. Bivša Vladina povjerenica za Split, glasovima članova Hajduka vodila je i nadzorni odbor kluba.


– Nezadovoljstvo je rezultiralo time da sam se i ja odlučila upustiti u jednu veliku i važnu utakmicu za naš grad. Jer smatram da u gradu postoji još jako puno potencijala – rekla je. Dodala je kako ona neće velike projekte raditi u zagušenim sobičcima.

Bivši gradonačelnik Željko Kerum nakon četiri godine koalicije s HDZ-om u gradu i županiji, ponovno ide u utrku za čelno mjesto Splita. Na izbore izlazi i aktivist Bojan Ivošević. Nositelj je liste nazvane Kandidati bez kompromisa. A svoju kandidaturu još u listopadu objavio je ginekolog Zdeslav Benzon.

– Grad već dvanaest godina u tri zadnja mandata stagnira, čak i propada rekli bismo pa ga neki nazivaju Afrika sa strujom – izjavio je kandidat HSLS-a Benzon.

Izbori pred vratima, a velike stranke i dalje bez istaknutih kandidatura. HDZ će, izgledno je, idućeg tjedna potvrditi predsjednika ogranka Vicu Mihanovića. A SDP, čini se, nije ni blizu rješenja tko će pokušati naslijediti Ivu Baldasara. Kandidaturu je potvrdio i Ivica Puljak ispred stranke Centar, a za glasove će se boriti i kandidati stranaka Pametno, Mosta i splitskog Možemo.

A pred novim čelnikom Splita puno je posla. Donošenje novog GUP-a jer postojeći odavno nije razvojni dokument. Odvajanje otpada, prometna infrastruktura, Marjan pred izdisajem, samo su dio gorućih problema.Više doznajte u videu Dnevnika.hr.

Moja reakcija na članak je...
Vau
13
Haha
4
Hagić
4
Hmmm
7
Plač
4
Grrr
17
Molim?
7Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime